Ingezonden persbericht


KEMPEN & CO KIEST TRADING TOOL VAN REUTERS

Amsterdam, 20 september 2004 - De Nederlandse zakenbank Kempen & Co sluit een overeenkomst met Reuters voor de levering van Reuters Order Management for Exchange Execution (ROMEX). Met deze trading tool beschikt Kempen & Co over een verbinding met de Euronext LIFFEConnect-derivatenbeurs in Amsterdam. ROMEX stelt Kempen in staat om een groot deel van de orderstroom te automatiseren en biedt verder functionaliteit om probleemloos op andere beurzen aan te sluiten.

Kempen & Co rolt in eerste instantie twee versies van ROMEX uit: ROMEX Trader en ROMEX Broker. Dit gebeurt in de trading desk voor derivaten en in de afdeling voor risk control. Daarnaast overweegt de bank het aantal gateways naar beurzen uit te breiden en sommige klanten directe markttoegang te bieden.

Maarten Verjaal, Head of Derivates bij Kempen, zegt: "De mogelijkheid om onze orderstromen te automatiseren en de toegang tot verschillende markten via één platform spreken ons erg aan. Na een competitieve pitch kozen we de Reuters-oplossing, omdat het een uitstekende combinatie biedt van functionaliteit, flexibiliteit en kosteneffectiviteit."

Stephen Wilson, Head of Transactions Product Management bij Reuters, zegt: "Wij zijn blij met de keus van Kempen voor ROMEX. Ordermanagement en connectiviteit naar beurzen blijken een sterk aanbod te zijn en we kijken uit naar het afronden van vergelijkbare overeenkomsten in de komende maanden."

ROMEX werd geïntroduceerd in maart 2003. De oplossing voorziet in het uitvoeren van de handel in geld en derivaten in meer dan 50 markten wereldwijd. Het product biedt tevens mogelijkheden voor complex orderbeheer en een API voor integratie met oplossingen voor risk-management, back-office en order-routering, zoals Kondor+ en Reuters Order Routing.

Kempen & Co
Kempen & Co is een toonaangevende Nederlandse merchant-bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van ondernemingen, financiële instellingen, (semi-)overheidsinstellingen en vermogende particulieren.

Sinds de oprichting in 1903 is bij Kempen & Co de traditie ontstaan om hoogwaardig advies te combineren met persoonlijke, langdurige relaties. Juist in tijden van een bijzonder groot informatieaanbod streven de medewerkers van Kempen & Co ernaar om selectief en eclectisch te opereren. Kempen & Co doet dit met name door zich met haar diensten te richten op segmenten waar diepgaande research en advisering echte waarde kunnen toevoegen, zoals kleinere beursgenoteerde bedrijven en vastgoedondernemingen.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 15.500 werknemers in 92 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2003 behaalde het bedrijf een omzet van 3,2 miljard Britse pond.