Provincie Drenthe

GS Berichten

Assen, 21 september 2004
Persberichtnummer 04-142

Drents provinciebestuur ondertekent luchtvaartresolutie Het college van gedeputeerde staten ondertekent een resolutie die tot inzet heeft om de positie van regionale luchthavens te versterken. De resolutie beoogt het aantal lijnvluchten van en naar nationale en internationale luchthavens uit te breiden. Het college acht frequente lijnvluchten noodzakelijk voor het voortbestaan van een regionale luchthaven.
De provincie Drenthe is sinds 1 juli 2004 voor 30 % aandeelhouder van Groningen Airport Eelde. Een van de voorwaarden voor de overdracht van de aandelen van het rijk naar de regio was om de luchthaven ten minste tot 2015 open te houden.
Een regionaal vliegveld is vooral van groot belang voor perifere regios vanwege de economische functie. Om de lijnvluchten mogelijk te maken moeten er voldoende aansluitmogelijkheden zijn op de nationale luchthavens (zogenaamde slots). De resolutie bepleit dan ook een goede infrastructuur in de Europese luchtvaart.
De resolutie wordt samen met 13 Europese overheden uit Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Groot-Brittannië en België op 23 november aan de Europese Commissie aangeboden. Dit gebeurt mede namens 10 luchtvaarmaatschappijen en 19 luchthavens.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl