Gemeente Renswoude



Renswoude wint energiewedstrijd

Datum: 27/09/2004

De gemeenten Veenendaal, Rhenen en Renswoude hebben gezamenlijk een energiebesparingsproject uitgevoerd, waarbij gemeentelijke gebouwen en basisscholen van de gemeenten werden doorgelicht door middel van een energiescan (zie vorig persbericht).
Aan deze energiescan hadden de gemeenten ook een wedstrijd verbonden, die bestond uit het bouwen van windmolentjes op zonne-energie. Kinderen van verschillende scholen uit de drie gemeenten namen het tegen elkaar op en de gemeente die als eerste alle windmolentjes draaiende had, was de winnaar.

Deze wedstrijd vond vrijdag 24 september plaats op de christelijke basisschool de Ceder in Veenendaal. De kinderen waren super enthousiast en gingen allemaal erg fanatiek aan de slag met het bouwen van de windmolentjes. Het wedstrijdidee zat er echt in, wat sommigen wel een beetje op de zenuwen werkte, met bibberende handjes werden de laatste onderdeeltjes vastgezet.
Renswoude was de grote winnaar. Het eerste draaiende molentje was van het tweetal op de onderstaande foto. Hun medeleerlingen uit Renswoude waren bovendien de eerste die alle molentjes aan het draaien kregen. De tweede plaats was voor Rhenen en als laatste eindigde Veenendaal.

. Snelste 2-tal met wethouder Wolleswinkel
Het snelste tweetal met wethouder Wolleswinkel.