Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek

PENSIOENDESK NEDERLAND BV
http://www.pensioendesk.nl

PERSUITNODIGING CAO-debat

PENSIOENDESK: PERSUITNODIGING CAO-DEBAT

De kantoorartikelenfabrikant Smead Europe mag zijn personeel niet langer laten werken dan in de bedrijfstak-CAO is afgesproken. Dit heeft de Groningse rechtbank vandaag in een kort geding bepaald. Smead valt onder de CAO van de Grafimedia die door de minister van Sociale Zaken algemeen verbonden is verklaard.
De ontwikkelingen bij Smead staan niet op zich. Steeds meer bedrijven in het MKB organiseren zich om onder bedrijfstak-CAO's uit te komen. Vanuit economisch oogpunt is dit alleszins begrijpelijk maar als we kijken naar het sociale aspect van de CAO's kan men zich afvragen of het economische belang altijd dient te prevaleren.

Daar komt nog eens bij dat Minister de Geus heeft gedreigd om te stoppen met het Algemeen Verbindend verklaren van CAO's als sociale partners het niet eens kunnen worden over VUT en/of prepensioen. Vakbonden hebben reeds aangekondigd om na Prinsjesdag actie te gaan voeren indien Minister de Geus blijft bij zijn voornemen.

Reden voor Pensioendesk om dit onderwerp uitgebreid aan de orde te laten komen. Op 24 september 2004 organiseert Pensioendesk Nederland het 11de Landelijke Pensioendesk Actualiteiten Seminar. Onder leiding van Wouke van Scherrenburg zal door een aantal gasten worden gedebatteerd met als thema: 'Besparen in CAO-land'. De verwachting is dat dit thema op 24 september nog meer nieuwswaarde heeft omdat het kabinet dan zal komen met plannen voor bijvoorbeeld prepensioen. Bovendien hebben direct betrokkenen aangegeven dat er in september nog veel meer onrust te verwachten is in CAO-land. Kortom een debat dat uiterst actueel is.
Kijk voor meer informatie op www.pensioendesk.nl/seminar

Pensioendesk
Pensioendesk is, met een landelijk netwerk, de grootste organisatie van objectieve pensioenadviesbureaus in Nederland. Sinds 10 jaar adviseert Pensioendesk ondernemers, werkgevers, directeur grootaandeelhouders, werknemers en zakelijke adviseurs zoals accountants.

Bijwonen
Het seminar vindt plaats op vrijdag 24 september in het Mediapark in Hilversum. Het officiële gedeelte begint om 14.00 uur en zal duren tot 16.30 uur. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om bij dit evenement aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden bij: Edgar Dauvillier (marktmanager Pensioendesk Nederland BV) Oud-Eemnesserweg 5b
3741 MP Baarn
tel. 035-5287050
mobiel 06-50446190
e-mail edauvillier@pd.nl
www.pensioendesk.nl

van bovenstaand bericht.

06 aug 04 14:07