PENSIOENDESK NEDERLAND BV
http://www.pensioendesk.nl

Persuitnodiging CAO-debat

Vrijdag 24 september 2004 vindt het Elfde Landelijke Pensioendesk Actualiteiten Seminar plaats in Studio 2 van het Mediacentrum op het Mediapark te Hilversum. Het actuele thema dit jaar is Besparen in CAO-land.

Sprekers zijn onder andere: de heer drs Harry Vogels, hij heeft onderzoek gedaan naar het Algemeen Verbindend Verklaren van 100 bedrijfstak CAO's.
Volgens hem zijn er slechts 2 bedrijfstak cao's gedurende de gehele looptijd volledig Algemeen Verbindend Verklaard. Dit leidt er toe dat bedrijven onverschuldigd premies voor bijvoorbeeld pre-pensioenen hebben betaald en nog betalen!

De heer mr J.B. Vallenduuk is initiatiefnemer van ALTRO VIA. Dit is naam van de nieuwe werkgeversvereniging die duikt in het gat dat ontstaat door onvrede van veel bedrijven met de verkokerde polder-cultuur. Tijdens het Elfde Landelijke Pensioendesk Actualiteiten Seminar zal hij een toelichting geven op zijn plannen. De werkzaamheden van Vallenduuk en Vogels vallen bij de sociale partners niet in goede aarde. Deze zogenaamde polderhorzels worden dan ook stevig onder druk gezet door deze sociale partners.

Prof. dr. Sweder van Wijnbergen geeft antwoord op de vraag of het Algemeen Verbindend Verklaren van Bedrijfstak CAO's niet zijn langste tijd heeft gehad. Zijn we in de huidige economie niet toe aan een meer flexibel systeem? Daarnaast geeft hij zijn visie op de kabinetsplannen zoals gepresenteerd op Prinsjesdag.

Uiteraard bent u van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Leden van de pers betalen geen deelnamekosten. Vanaf 13.00 uur ligt er een persmap voor u klaar. Het uitgebreide programma van het seminar vindt u op www.pensioendesk.nl/seminar

Voor meer informatie en/of aanmeldingen kunt u terecht bij Edgar Dauvillier 035-5287050 of op 06-50-446190

22 sep 04 17:04