Ingezonden persbericht

Hilarisch en tragisch: Even goeie vrienden

Nieuw boek over vriendschap

GORINCHEM, 20040924 -- Half november verschijnt 'Even goeie vrienden'. In dit boek doet een vrijwilliger van de Vriendendienst verslag van zijn belevenissen met zijn maatje. Een egodocument dat herkenbaar is voor iedereen die belangstelt in de zorg om een (ex-)psychiatrische patiënt. Herkenbaar vanwege het eigentijdse karakter, maar ook door het eeuwenoude dilemma: wat is normaal en wie bepaalt dat? De schrijver vraagt zich namelijk regelmatig af: waarom zit ik aan deze kant van de tafel en mijn maatje aan de andere kant? Letterlijk maar in menig opzicht ook figuurlijk.


Hun verhaal is bovenal een spiegel waarin de ontvankelijke lezer zichzelf zal ontmoeten, zijn eigen positie kan bepalen en af en toe zal glimlachen. 'Even goeie vrienden' is namelijk doorspekt met humor, tragiek, filosofische mijmeringen en balorigheid. Belangrijker is echter dat dit boek meer begrip voor de situatie van (ex-)psychiatrische patiënten wil kweken. Het is ook een poging anderen te motiveren zich als vrijwilliger te melden. Er is immers nog zo veel eenzaamheid en gebrek aan betrokkenheid. Moraal van het verhaal: je helpt niet alleen een ander, je wordt er zelf ook wijzer van.

'Even goeie vrienden' (fraai uitgevoerd, 150 pagina's, ISBN 90-806767-4-8) zal het zonder meer goed doen als geschenk voor de feestdagen of anderszins. Half november ligt het boek in de boekhandel, voor 14,90 euro per exemplaar. U kunt nu intekenen voor 10 euro per stuk. Meer info vindt u op www.tekstbureautothepoint.nl (full colour omslag, hoofdstuk 16) onder Welkom/Nieuws. U kunt uw bestelling plaatsen via onderstaand formulier per e-mail, fax, telefoon of op de website (Bestellen). Ik zie uw reactie graag voor 15 oktober 2004 tegemoet.

Jacques Kraaijeveld, publicist

------------------------------

BESTELFORMULIER

0 Ja, wij willen graag een bestelling doen. Stuurt u ons ... exemplaren van 'Even goeie vrienden' voor 10 euro per stuk (prijs is inclusief BTW, exclusief verzendkosten).

0 Ja, wij kiezen voor ... exemplaren à 10 euro voorzien van een eigen logo (vanaf 100 stuks tegen 300 euro meerprijs). Inclusief BTW, exclusief verzendkosten.

0 Ja, stuurt u ons één exemplaar voor 14,90 per stuk, inclusief BTW en verzendkosten.

0 Nee, wij hebben geen belangstelling voor deze uitgave.

U krijgt uw bestelling zo spoedig mogelijk na verschijnen toegestuurd, vergezeld van de factuur. Op www.tekstbureautothepoint.nl zijn ook andere uitgaven van dezelfde auteur te bestellen. Neemt u eens een kijkje.

Naam organisatie:

Contactpersoon:

Adres:

Plaats:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:




Ingezonden persbericht