Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe verpakkingstechnologie van Buhrs ontwikkeld voor kiosken

Rotterdam, 24 september 2004 - Buhrs, producent en aanbieder van Mailing & Fulfillment Solutions, heeft twee nieuwe technologieën ontwikkeld voor het sealen en verpakken van tijdschriften speciaal voor kiosken: Buhrs HeaderSeal en Buhrs HalfWrap.

Met HeaderSeal kan een extra strook bedrukte folie automatisch bij worden geseald, waardoor het gesealde product meer opvalt in de schappen van kiosken. Tot nu toe kon dit alleen handmatig worden uitgevoerd.

HalfWrap is een nieuwe technologie voor de verpakking van tijdschriften, waarbij alleen de rugzijde van het tijdschrift wordt geseald. Hierdoor kunnen bezoekers van een kiosk een indruk krijgen van het blad, maar dit niet daadwerkelijk lezen.

"Met HeaderSeal en HalfWrap bieden we zeer moderne verpakkingstechnieken waarmee tijdschriften meer opvallen en efficiënter kunnen worden verpakt", aldus Hidde van Hoeven, Marketing Manager bij Buhrs. "Hierdoor komt een tijdschrift optimaal tot zijn recht in het schap."

Technische achtergrond Buhrs HeaderSeal

* Extra strook bedrukte folie automatisch meesealen, voor advertentiemogelijkheid (de boodschap) bij kiosken
* Servogestuurde header-lengte

* Omzetten van de boodschap in enige seconden
* Productformaat (met header) 180 bij 100 mm tot 420 bij 300 mm
* Maximale productdikte 35 mm

* Sealen aan de staartzijde van product, vanwege de print op de verpakking
* Maximale snelheid 11.000 stuks per uur

* Header 20 tot 50 mm

* Geschikt voor Buhrs 3000 en Buhrs 4000-series Technische achtergrond Buhrs HalfWrap

* Lezer in kiosk kan tijdschrift wel gedeeltelijk inkijken, maar niet lezen
* Productdikte maximaal 5 mm

* Maximale snelheid 12.000 stuks per uur

* Alleen te gebruiken in combinatie met BuhrsWrap
* Geschikt voor Buhrs 3000 en Buhrs 4000-series Buhrs Holding BV, Veerkade 5c, 3016 DE Rotterdam. Tel. 010-4111633, fax +31 010-2131290, e-mail: info.holding@buhrs.com

Over Buhrs Mailing & Fulfillment Solutions
Buhrs is wereldwijd leverancier van mailing- en fulfillmentsystemen. Buhrs ontwikkelt, produceert, verkoopt en onderhoudt folieverpakkingssystemen, couverteersystemen, integrated solutions, systemen voor de distributie van mediaproducten aan retailers en retoursystemen, besturingssystemen, geavanceerde feeders en mail tables. Buhrs systemen bereiden mediaproducten zoals tijdschriften, kranten, computeroutput, direct mail producten, boeken, video's, CD's, en credit cards voor voor distributie. Buhrs is partner voor postale organisaties, uitgevers, drukkers, binders, mailinghuizen, lettershops, banken, servicebureaus, verzekeringsmaatschappijen, distributeurs van mediaproducten, fulfillmentbedrijven en vele andere kleine en grote ondernemingen. Buhrs heeft meer dan 3.500 systemen gebouwd en geïnstalleerd voor klanten over de hele wereld. Elke week komen daar verscheidene nieuwe installaties bij. Klanten vertrouwen op Buhrs voor betrouwbare systemen met hoge kwaliteit die de productiviteit en efficiëntie vergroten. De Buhrs Groep heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam. Productiemaatschappijen en verkoop- en servicekantoren van Buhrs zijn gevestigd in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Japan, Maleisië, China en de Verenigde Staten. Elders in de wereld is Buhrs vertegenwoordigd door industriegekwalificeerde distributeurs. Voor meer informatie over Buhrs: http://www.buhrs.com


---

Voor redactionele informatie of fotografie:
Influx PR - Marald Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: marald@influx-pr.com