Gemeente Voorburg-Leidschendam


Flinke impuls voor buitensport

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 24 september 2004
---

College komt met aanvullende voorstellen

Het college heeft een nieuwe visie op de buitensport vastgesteld. Uit de visie blijkt dat het college de motie buitensport, die in juni 2004 in de raad werd aangenomen, ter harte heeft genomen. Na uitvoerig overleg met alle betrokken sportverenigingen, heeft het college de wensen van de sportverenigingen samen met die van de raad vertaald in aangepaste én aanvullende voorstellen. De verdere uitwerking van de voorstellen gebeurt in samenwerking met de betrokken verenigingen.

Wat ging vooraf?
In juni van dit jaar kreeg het college in de motie Van Dijk/Heetman de opdracht om met de sportverenigingen te gaan praten over hun wensen en ideeën voor de buitensport. Dit om alternatieve, creatieve en besparende ideeën boven tafel te krijgen. Wethouder Van der Brugge zegt hierover: Het waren constructieve gesprekken, waarbij alle verenigingen actief hebben meegedacht. Zo kwamen Cartouche en SEV met een nagenoeg compleet uitgewerkt plan voor sportpark Duivesteijn. Helaas leverden de gesprekken geen echte kostenbesparende ideeën op. Toch hebben alle gesprekken, de verschillende onderzoeken naar besparingen en verdere uitwerkingen van bestaande voorstellen wel geresulteerd in een plan waarin we meer kunnen doen met het door de raad beschikbaar gestelde geld. Al met al ben ik blij met het voorstel dat er nu ligt. De beschikbaar gestelde miljoenen voor de buitensport worden goed en creatief besteed. Natuurlijk hebben de verenigingen in de gesprekken veel meer wensen neergelegd dan er geld beschikbaar is; maar we verkeren als gemeente nu eenmaal in financieel zwaar weer, en dan moeten we keuzes maken.

Sportpark Westvliet
Eerdere voorstellen behelsden onder meer een renovatie van een veld en kleedkamers van Wilhelmus (voetbal), renovatie van het VEO-veld (korfbal) en de aanleg van een cricketveld, 2 cricketpitches en 4 oefenkooien.
In het nieuwe voorstel ziet het college mogelijkheden om binnen een aantal randvoorwaarden ook een atletiekbaan, met een regionale functie, aan te leggen voor Sparta (atletiek).

Sportpark Duivesteijn
De eerdere voorstellen betroffen onder meer de aanleg van 2 kunstgrasvelden voor hockey en nieuwbouw van de kleedkamers.

Nu is aanvullend in het voorstel opgenomen: de aanleg van een grasveld voor hockey en de aanleg van een softbalaccommodatie. Verder hebben de verenigingen Cartouche (hockey) en SEV (korfbal) voorgesteld: extra parkeerruimte op het park, integratie van club- en kleedaccommodatie, tennisbelijning op de kunstgrasvelden om buiten de hockeytijden te kunnen tennissen, golfafslagpunten om de swing te oefenen, fitnessruimte voor leden en de aanleg van een waterveld.

Sportpark De Meerhorst
Voorstel sportpark Westvliet Om een extra kunstgrasveld te realiseren worden er woningen gebouwd op een deel van het sportpark.

Sportpark Kastelenring
In het eerdere voorstel was geen ruimte voor een nieuw kunstgrasveld, in de aanvullende voorstellen wèl. Sportpark Kastelenring In het nieuwe voorstel komt er een kunstgras voetbalveld op het huidige hoofdveld van RKAVV (voetbal).