Gemeente Helmond


Programmabegroting 2005

Op vrijdag 24 september heeft het college van burgemeester en wethouders de begroting 2005 gepresenteerd.

De behandeling van de begroting gaat in eerste instantie schriftelijk. Op 15 oktober dienen de raadsfracties hun vragen en opmerkingen in, het college geeft antwoord op 27 oktober. Ook deze vragen en antwoorden zullen zo snel mogelijk op het internet worden gezet en ter inzage in de Stadswinkel worden gelegd.

Op 11 november vanaf 13.00 uur vindt er een tweede behandeling van de begroting plaats. Deze behandeling is mondeling en openbaar. Iedereen kan deze behandeling bijwonen in het bestuurscentrum Boscotondo.

Speerpunten, sociaal evenwichtig
en sluitend
Het college geeft de begroting 2005, in navolging van de voorjaarsnota 2004 drie kenmerken mee: het onverkort vasthouden aan de door de raad vastgestelde Speerpunten, aan Sociale evenwichtigheid en aan een Sluitende begroting. Aan de begroting is een aanbiedingsbrief toegevoegd. In deze aanbiedingsbrief worden de hoofdlijnen van de begroting op een rijtje gezet. Details zijn in de begroting zelf te vinden. In de aanbiedingsbrief en (uitvoerig) in de begroting wordt aangegeven welke speerpunten overeind blijven, waar nieuwe accenten gelegd worden en waar volgens het college op een verantwoorde manier bezuinigdkan worden.

Zie het origineel

| |