Lekstroom, 13.05 uur

Utrecht 25-09-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Politie zoekt veroorzaker en eventuele getuige(n) van ongeval

IJSSELSTEIN De politie is op zoek naar de veroorzaker en eventuele getuige(n) van een ongeval op dinsdag 21 september omstreeks 13.00 uur op de Achtersloot.

Een nog onbekende fietser reed ter hoogte van het postkantoor vanaf het trottoir de weg op en botste tegen een aldaar fietsende vrouw van 61 jaar uit IJsselstein.

De knaap bood zijn excuses aan, gaf zijn naam op en beloofde diezelfde avond kontakt op te nemen voor het uitwisselen van nadere gegevens om de schade aan de fiets van de vrouw te regelen.

Echter bij navraag bleek dat de gegevens die de jongen had opgegeven niet juist waren. Het gaat om een jongen met blond kort haar, ongeveer
1.50 meter, tussen de 11 en 14 jaar. Hij droeg een rode jas en had een rugzak om en reed op een herenfiets.

De veroorzaker en eventuele getuige(n) worden gevraagd kontakt op te nemen met de politie, district Lekstroom, telefoon 0900 8844.

Man aangehouden voor vernieling

IJSSELSTEIN Een 28-jarige man uit Bergambacht is vannacht omstreeks 00.15 uur aangehouden op verdenking van het plegen van vernieling.

De man was betrokken bij een opstootje in een horecagelegenheid waarbij hij de halsketting van een 30-jarige inwoner van Benschop had vernield. Op het bureau bleek dat de Bergambachter nog 60 dagen gevangenisstraf moest uitzitten en 145 euro aan boetes moest betalen. De Bergambachter werd ingesloten.

Drie jongens aangehouden

HOUTEN Twee 14-jarige jongens en een 13 jarige jongen uit Houten zijn vrijdagavond omstreeks 21.30 uur aangehouden op verdenking van openlijk geweld, vernieling en baldadigheid.

De drie worden er van verdacht op De Slinger de verlichting van diverse lantaarnpalen uitgetrapt te hebben.

Automobilist onder invloed

NIEUWEGEIN Een 38-jarige automobilist uit Utrecht is vannacht omstreeks 02.35 uur op de Rijksweg A2 betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

De politie had een melding gekregen dat er een auto dwars op de rijbaan zou staan van de A-2. De politie trof inderdaad een auto aan met de Utrechter achter het stuur. Hij bleek de macht over het stuur te hebben verloren en was meerdere keren tegen de vangrail gebotst.

Na onderzoek op het bureau bleek dat de Utrechter bijna vier keer zo veel alcohol, namelijk 835 ug/l, in zijn lichaam had dan toegestaan is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De flink beschadigde auto moest worden weggetakeld.