---

Nieuwsberichten
---

Foto: Het vissersbootje waarop de mannen wekenlang ronddobberden wordt aan boord gehesen

Kustwacht redt drie vissers zuidwest van Sint Maarten

25-9-2004 18:55:00

Het marinefregat Hr.Ms. Willem van der Zaan heeft vrijdag (24 september) op 180 zeemijl ten zuidwesten van Sint Maarten, drie vissers gered die al sinds 6 september op zee waren vermist. De mannen dreven rond op een zelfgemaakt vlot en waren de wanhoop nabij.

De bemanning van Hr.Ms. Willem van der Zaan ontdekte vrijdagochtend een klein vissersbootje dat stuurloos ronddreef. Bij inspectie bleken er geen opvarenden aan boord. Direct daarna startte het fregat een zoektocht in de buurt van het lege bootje. Enige tijd later vond men het vlot waarop de drie mannen zaten.

De vissers waren 6 september vanaf het eiland Dominica (zuid van Guadeloupe) vetrokken voor een korte vistocht, maar kwamen zonder brandstof te zitten. Na achttien dagen op zee en de wanhoop nabij wilden ze iéts doen. Ze maakten een vlot van lege benzinevaten en bodemplaten van het bootje en dreven daarop verder. Ze wisten zich al die tijd in leven te houden door het eten van zelfgevangen rauwe vis.

Gelet op de ontberingen die zij hebben doorstaan zijn de drie mannen in redelijke conditie. Naar verwachting zet Hr.Ms. Willem van der Zaan ze zo spoedig mogelijk af op Dominica. Het marinefregat vaart momenteel rond in de Caribische regio en is onder meer belast met Kustwachttaken. (Foto`s: Hr.Ms. Willem van der Zaan) Foto: De geredde mannen aan boord van Hr.Ms. Willem van der Zaan

Nieuws Nieuwsberichten