Gemeente Rotterdam

Nr.126
25 september 2004

Belangrijk: embargo tot zaterdag 25 september tot 12.30 uur

Erasmusspeld voor mevrouw

W.F.M. Koning - Douwes

Mevrouw M. Koning - Douwes heeft op zaterdag 25 september uit handen van wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) een Erasmusspeld ontvangen. Mevrouw Koning kreeg deze Rotterdamse onderscheiding als blijk van waardering voor haar jarenlange inzet als spil in het werk van de Pauluskerk.

Mevrouw Koning heeft zich op sociaal en cultureel gebied in het Rotterdamse vele jaren verdienstelijk gemaakt. Naast haar studie, werk en gezin heeft zij zich met grote inzet in haar vrije tijd sterk gemaakt voor activiteiten ten dienste van vrede en gerechtigheid. Zij stond klaar voor mensen aan de zelfkant van de Rotterdamse samenleving die een plek zochten in de Pauluskerk. Vanuit haar grote betrokkenheid bij de vragen van oorlog en vrede is zij van 1979 tot 1989 betrokken geweest bij het vredeswerk van de IKV-werkgroep in de Pauluskerk. Van 1989 tot heden is mevrouw Koning als vrijwilliger een spil in het werk van de Pauluskerk. De afgelopen vijftien jaar is zij voorzitter geweest van de kerkenraad en de laatste vijf jaar lid van het dagelijks bestuur. Zij was eerstverantwoordelijk voor het beleid van het diaconaal centrum. Mevrouw Koning begeleidde stagiaires en vrijwilligers en leidde delegaties uit binnen- en buitenland in de kerk rond. Ook was zij verantwoordelijk voor de intensieve begeleiding van dak- en thuislozen binnen de Pauluskerk. Verder is zij als theologe betrokken bij de basisdiensten in de Pauluskerk en gaat zij voor in diensten met thema's als: kunst en geloof en vervult zij spreekbeurten bij de hervormde gemeente van Rotterdam.

De Erasmusspeld wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en economisch gebeid gedurende een lange periode verdienstelijke hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam