IEX INFORMATION EXCHANGES

Kwaliteit van beleggingsadviseurs gemeten op Guruwatch.nl

Kwaliteit van beursgoeroe's en analisten gemeten

Amsterdam, 26 september 2004 - Beleggers krijgen aandelenadviezen uit vele hoeken. Maar welke adviseur geeft momenteel de beste adviezen? En welke gereputeerde beursgoeroe is hopeloos uit vorm?

Voor een belegger is het noodzakelijk om te weten of de adviezen die hij krijgt afkomstig zijn van mensen die de titel 'goeroe' volledig verdienen, van analisten die de markt van vandaag goed aanvoelen, of juist van notoire underperformers.

Dat antwoord is vanaf vandaag te vinden op www.guruwatch.nl, de eerste en enige website waar alle openbare aandelenadviezen van banken, analisten en beursgoeroe's worden verzameld èn gemeten.

Het resultaat is een uniek en objectief inzicht in de kwaliteit van de financiële adviezen van zowel Nederlandse als buitenlandse huizen. Van ieder koop- of verkoopadvies meet Guruwatch.nl automatisch het absolute rendement, waarbij rekening wordt gehouden met looptijd, koersdoel, stop-loss en tussentijdse advieswijzigingen.

De redactie van Guruwatch inventariseert dagelijks de adviezen van meer dan zeventig banken en instituten (o.a. ABN Amro, Merrill Lynch, Goldman Sachs, Rabo Securities) en van meer dan zestig personen (o.a. Theo Kraan, Frank van Dongen, Royce Tostrams, Bert van Arkel). Van de adviseurs worden zowel de gemiddelde score per advies bijgehouden als het totale rendement van alle adviezen bij elkaar.

Om goed te kunnen meten vertaalt Guruwatch alle aandelenadviezen in drie groepen: kopen, houden en verkopen. Tenslotte zijn dit voor beleggers de enige handelingen die ze kunnen uitvoeren naar aanleiding van een advies. Dat betekent een zekere vereenvoudiging, omdat veel adviezen complexer of in andere termen worden geformuleerd. Regel voor de interpretatie is dat een advies eenduidig moet kunnen worden gereduceerd tot koop-, houd- of verkoopadvies. Zo niet, dan wordt het advies niet opgenomen in Guruwatch.nl.

Bezoekers van de website kunnen - na zich gratis te hebben geregistreerd - alle adviezen doorzoeken, zowel per adviseur als per aandeel, en eenvoudig zien welke goeroe's de beste resultaten hebben geboekt. Dat geeft natuurlijk geen garantie voor de toekomst, zoals de meeste beleggers inmiddels weten, maar het geeft wel een aardige indicatie wie de markt van vandaag goed aanvoelt, en wie niet.

Guruwatch.nl is een initiatief van IEX.nl De inhoud van Guruwatch wordt volstrekt onafhankelijk verzameld en verwerkt, door een eigen redactieteam. Guruwatch.nl en IEX.nl staan inhoudelijk los van elkaar.

Meer informatie? Neem ontact op met Pieter Kort, hoofdredacteur T 020-6735656
M 06-51269037
E info@guruwatch.nl

26 sep 04 21:45