Beers Bedrijfsauto

Scania.NL / Beers.NL
Research Zoeken Dealers Contact Disclaimer

Eerste Scania P-serie in Nederland voor Hoekstra uit Sneek

27/09/2004

Directeur Tjitze Hoekstra (R) ontvangt de sleutels van de nieuwe Scania P-serie uit handen van Rudolf Valkema van Beers Bedrijfsauto b.v. (klik voor grotere foto) De sleutels van de eerste Scania P-serie vrachtauto in Nederland zijn overhandigd aan directeur Tjitze Hoekstra van Hoekstra B.V. uit het Friese Sneek. Het voertuig, een distributietrekker met de gloednieuwe comfortabele CP19 slaapcabine en de zuinige 340 pk/250 kW 11 liter motor, wordt bij Hoekstra ingezet voor een breed scala aan transportactiviteiten in de Benelux. De nieuwe Scania is afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto te Joure, alwaar het voertuig ook in het reparatie en onderhoudscontract is opgenomen.

De onlangs geïntroduceerde nieuwe Scania P-serie, met zijn compacte cabine voornamelijk bedoeld voor distributie- en bouwtoepassingen, neemt zijn vanzelfsprekende plaats in binnen het nieuwe modellenprogramma van Scania. In het voorjaar 2004 werd al de R-serie, voor het internationale vervoer, geïntroduceerd. Het modulaire cabineplatform, dat voor het eerst in de R-serie werd gepresenteerd, treft men ook weer aan in de P-serie. De hieruit voortvloeiende ruimtewinst, inclusief de nieuwe verlengde CP16 dagcabine, maakt deze nieuwe reeks tot de ruimste in de markt. De motorenreeks voor de P-serie loopt van een 230 pk 9 liter motor tot de aan Hoekstra geleverde 340 pk 11 liter.

'Kwaliteit in logistiek' is de slogan van Hoekstra en de aanpak van het Friese bedrijf, dat dit jaar zijn 75-jarig jubileum viert, geeft aan dat dit ook in de dagelijkse praktijk wordt waargemaakt. Dankzij het brede programma van deze logistieke dienstverlener is men op vele markten thuis. Naast distributie en groupage houdt men zich o.a. bezig met alle facetten van warehousing; daarvoor beschikt men over 50.000 m3 op- en overslagruimte. Bovendien is Hoekstra als 'Erkend Verhuizer' zowel op de zakelijke als de particuliere markt actief. Bij het bedrijf zijn ca. 90 mensen werkzaam. Onlangs ontving Hoekstra van Transport en Logistiek Nederland het eerste Keurmerk Transport en Logistiek met de specialisatie Distributievervoer.

De bewezen betrouwbaarheid, het gunstige brandstofverbruik, de veiligheid en de goede relatie met de vestiging van Beers te Joure heeft er in hoge mate voor gezorgd dat Scania wederom zijn steentje kan bijdragen aan de 'kwaliteit in logistiek' van Hoekstra BV te Sneek.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.