Rijn & Venen, 09.25 uur

Utrecht 27-09-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen.

Onder invloed op de snelweg A2

BREUKELEN Op zondag 26 september werden twee automobilisten op de snelweg A2 aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 17.25 uur zagen politiemensen een automobilist op de snelweg A2 ter hoogte van Vinkeveen in de richting van Amsterdam rijden. De 52-jarige bestuurder uit Nieuwegein reed slingerend over de snelweg en maakte daarbij gebruik van alle rijstroken en hij reed met wisselende snelheid. De bestuurder kreeg een stopteken en toen hij uit de auto stapte, was hij onvast ter been. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 610 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rond 23.30 uur zagen politiemensen een automobilist over de snelweg A2 tussen Maarssen en Breukelen rijden. Hij viel op doordat hij slingerend reed en veel links bleef rijden. De automobilist, een 56-jarige man uit Heemstede, kreeg een stopteken.

Uit de blaastest bleek dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 325 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Mannen mishandeld

MAARSSEN Op zondag 26 september werden twee mannen mishandeld door twee andere mannen.

Rond 20.15 uur liepen twee mannen van 23 en 27 jaar uit Utrecht en Rotterdam op de Langegracht. Kennelijk zonder enige aanleiding werden zij aangevallen door twee mannen. Daarbij werden zij geslagen en geschopt en liepen beiden letsel in hun gezicht op.

De politie werd gebeld en kwam ter plaatse. De slachtoffers legden kort een verklaring af, maar hadden andere dringende verplichtingen en gaven aan op maandag 27 september aangifte te komen doen. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld en daarbij met meerdere getuigen gesproken. De verdachten werden niet meer in de omgeving aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Motorrijder gewond

VINKEVEEN Op zondag 26 september raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.50 uur wilde een 45-jarige automobilist uit Vinkeveen vanaf een uitrit van een woning aan de Baambrugse Zuwe de weg op rijden. Doordat de brug openstond was een file op de Baambrugse Zuwe ontstaan. De Vinkevener reed de weg op, maar zag te laat dat een 50-jarige motorrijder uit Amersfoort de file links inhaalde. De motorrijder raakte de auto en kwam ten val. Daarbij liep hij onder andere schouderletsel op. Hij werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.