Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht 27-09-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Beroving mp3 speler

NIEUWEGEIN Op zaterdagavond werd een man beroofd op de Utrechtsestraatweg.

Omstreeks 22.00 uur fietste een 19-jarige man uit Utrecht van Nieuwegein richting Utrecht. Op de Utrechtsestraatweg werd hij door twee mannen op een scooter gedwongen te stoppen. De bijrijder stapte van de scooter af en zette een mes op de keel van de 19-jarige man. Er werd meerdere malen gezegd dat hij zijn spullen moest afgeven. De 19-jarige man gaf de bijrijder opeens een klap en werd vervolgens door de bijrijder in zijn been werd gestoken. Hierdoor liep hij een kleine steekwond op in zijn been.

Signalement van de daders:

Beiden mannen hadden een licht getinte huidskleur. De bestuurder was ongeveer 1.85 meter lang, ongeveer 20 jaar, normaal postuur en donkerbruin of zwart haar. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek, een shirt met figuurtjes in de kleuren rood en wit, een beige jas met naden waaruit bont te zien is, een grote kraag met bont en beige schoenen.

De bijrijder was ongeveer 19 jaar, 1.65-1.70 meter lang, tenger postuur en kort krullend zwart haar. Hij droeg een lange donkerbruine jas met een hoge kraag en donkere kleding. Ze reden op een zwarte scooter van het merk Rapido. De merkstickers waren er half af en de scooter zat onder de krassen.

Herkent u de signalementen van de daders, neemt u dan contact op met de Politie van het district Lekstroom via 0900-8844.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Op zaterdagmorgen heeft een winkeldiefstal plaatsgevonden.

Omstreeks 11.20 uur kreeg de politie een melding om naar een winkel op de Veldwade te gaan. Een 55-jarige man uit Nieuwegein had een product gestolen met een winkelwaarde van ongeveer 90,-. Hij is meegenomen naar het politiebureau en hij heeft een boete gekregen.

Tasjesroof

VIANEN Op zondagmiddag heeft een beroving plaatsgevonden.

Omstreeks 13.45 uur kreeg de politie een melding van een tasjesroof. Een 79-jarige vrouw uit Vianen was beroofd van haar tas toen zij op weg was naar huis. Zij was bij een kennis op bezoek geweest. Op het Batensteingplantsoen werd zij ingehaald door twee mannen en één van hen pakte haar tas uit het mandje van haar rollator en renden weg. Gelukkig zaten er geen kostbare spullen en is later teruggevonden.

Signalementen van de daders: Alle drie hadden een licht getinte huidskleur tussen 18 en 22 jaar.

Man 1: droeg wit/licht jack, witte pet en spijkerbroek

Man 2: Hij droeg een donkerblauwe spijkerjas met blauwe stukken voorop en een spijkerbroek

Man 3: Gekleed in donkere kleding

Heeft u iets gezien in de buurt van het Batensteinplantsoen of herkent u het signalement van de daders, neemt u dan contact op met Politie Vianen via 0900-8844.