Universiteit van Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

Cultureel Centrum Parnassos

15 september 2004

Parnassos viert tienjarig bestaan met bijzondere theaterproductie

Staatssecretaris OC&W opent lustrumweek Cultureel Centrum UU

Parnassos, het cultureel centrum van de Universiteit Utrecht, viert zijn tienjarig bestaan met Achteruitkijkend vooruitlopen, een bijzondere theaterproductie. Alle disciplines waar Parnassos voor staat komen in de voorstelling aan bod: muziek, dans en theater. De lustrumweek, van 27 september t/m 2 oktober 2004, wordt op maandag 27 september officieel geopend door mw.mr. Medy van der Laan, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en prof.dr. Willem Hendrik Gispen, rector magnificus van de Universiteit Utrecht.

Het multidisciplinaire stuk Achteruitkijkend vooruitlopend, speciaal geschreven voor Parnassos, wordt uitgevoerd door cursisten en docenten van het cultureel centrum. Regisseurs zijn Frans-Jan Snelders en Ragnhild van den Reek. Achteruitkijkend vooruitlopen is een wervelend theaterstuk met verschillende verhaallijnen die dwars door elkaar heenlopen en handelen over verlies en toekomst, achterom kijken en vooruit lopen, je ware ik en de ander. Niemand weet waar het verhaal heengaat of hoe het afloopt.

Officiële opening

Op maandag 27 september om 18.00 uur wordt de lustrumweek officieel geopend door mw.mr. Medy van der Laan, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en prof.dr. Willem Hendrik Gispen, rector magnificus van de Universiteit Utrecht. Hierna vindt er een receptie plaats. Om 20.15 begint de voorstelling.

De rest van de week wordt Achteruitkijkend vooruitlopen iedere avond opgevoerd, en is er bovendien gelegenheid om te genieten van een bijzonder diner in het lustrumrestaurant. Hier passeren voor aanvang van de voorstelling diverse entr'actes de revue, die verband houden met het stuk.

Cultureel Centrum Parnassos

Parnassos verzorgt tweemaal per jaar een groot aantal cursussen op het gebied van muziek, theater en dans. Daarnaast produceert Parnassos per jaar een aantal culturele voorstellingen en is Parnassos het huis voor de vele muziek- en theatergezelschappen die de universiteit rijk is. Het centrum heeft een belangrijke functie als broedplaats voor talent in de stad Utrecht en is een ontmoetingsplaats voor de vele cultureel geïnteresseerden binnen stad en universiteit.

Meer informatie

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd de opening en de voorstelling op 27 september bij te wonen, of een van de andere voorstellingen.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Parnassos: Edwin Praat, (030) 253 8448 of Ineke Vossen, (030) 253 8769, info@parnassos.uu.nl, www.parnassos.uu.nl.