De Unie


Securicor - Akkoord over Sociaal Plan

27 september 2004 - Op 25 augustus jl. hebben wij u het principe-akkoord over het Sociaal Plan voorgelegd.

Inmiddels is de uitslag van de ledenraadpleging bekend en kunnen wij u meedelen dat een ruime meerderheid van de Unie-leden heeft ingestemd. Hiermee is wat ons betreft het Sociaal Plan een feit.

Dit Sociaal Plan is bedoeld om de sociale gevolgen op te vangen die voortvloeien uit:

* fusie en integratie Falck Nederland en Securicor Nederland;
* samenvoeging alarmcentrales van Falck en Securicor;
* verzelfstandiging Falck Security Services;
* inrichting gefuseerde Group 4 Securicor Nederland organisatie;
* reorganisatie Mobiele Surveillance van Falck Security BV;
* samenvoeging van Falck Value Services en GeldNet.

De gevolgen treffen voornamelijk indirecte medewerkers, behalve bij de alarmcentrales waar ook directe medewerkers werkzaam zijn.

Er is ook een reorganisatie op komst bij Securicor. Het was de bedoeling dat dit Sociaal Plan ook hierop van toepassing zou zijn. Omdat wij niet willen instemmen met selectie op basis van kwaliteit heeft Securicor besloten om deze reorganisatie buiten dit Sociaal Plan te laten en hier niet met de vakbonden verder over te willen praten.

In plaats daarvan heeft de directie van Securicor een ànder Sociaal Plan afgesloten met de Ondernemingsraad. In dat Sociaal Plan wordt de boventalligheid (arbeidsplaatsen die verdwijnen) bepaald op basis van kwaliteit.

Behalve dat wij hier principiële bezwaren tegen hebben, heeft dit ook een groot risico als u boventallig worden verklaard. Er bestaat een grote kans dat een WW-uitkering wordt geweigerd als u werkloos raakt als gevolg van toepassing van het kwaliteitscriterium.

Behalve dat het Sociaal Plan zoals dat door de OR is afgesloten dit WW-risico heeft, is zon Sociaal Plan ook niet automatisch voor iedereen bindend. Tussenkomst van De Unie kan dus tot een beter resultaat leiden!

Wij adviseren u om direct contact met ons op te nemen als u wordt overgeplaatst of boventallig wordt verklaard bij deze reorganisatie (indirect personeel).

Een goede reden dus om lid te zijn van De Unie. Maak ook uw collega lid. Dat kan via www.unie.nl of met onderstaand formulier.

Peter Roos & Suat Koetloe
Bestuurders

maandag, 27 september 2004