Betere hardware met Intel Active Management Technology ondersteund door Altiris

Nieuwe firmware vereenvoudigt herstel, controle en beheer van apparatuur met Intel-technologie, onafhankelijk van besturingssysteem

Culemborg, 27 september 2004 - Altiris Inc. (NASDAQ: ATRS), leverancier van oplossingen voor IT lifecycle beheersoftware, gaat de Intel Active Management Technology (AMT) ondersteunen. Dit is een innovatieve nieuwe technologie voor hardware-detectie, -onderhoud en asset management, ongeacht de status van de apparatuur. AMT functioneert bovendien onafhankelijk van het besturingssysteem. De technologie omvat hardware en firmware, waar van buitenaf niet mee geknoeid kan worden, als integraal onderdeel van de PC, server of het netwerkdevice.

Altiris werkt samen met Intel aan de integratie van Intel AMT-functionaliteit in Altiris-oplossingen voor IT lifecycle beheer. IT-bedrijven kunnen hierdoor makkelijker systemen detecteren op hun netwerk, informatie verzamelen over hun IT-infrastructuur, basis beheertaken uitvoeren en systeemproblemen oplossen op afstand, ongeacht het besturingssysteem of de status van het systeem.

Probleemapparatuur met hard- en softwarefouten of met storingen veroorzaakt door gebruikers is nu bijzonder moeilijk op afstand te beheren. Deze systemen kunnen vaak niet goed onderhouden en beveiligd worden. Ook zijn ze doorgaans niet bekend in licentie- en boekhoudsystemen.

AMT biedt een interface tussen het desktopsysteem en de beheerinfrastructuur. IT-managers hebben met AMT toegang tot elk systeem op hun netwerk, ongeacht de status van het systeem. Met dit verbeterde platform voor heterogeen asset management zijn minder bezoeken bij de apparatuur op locatie nodig, wordt de tijd dat systemen uit de lucht zijn verminderd en worden operationele kosten verlaagd. Daarnaast vormt AMT een fundament voor toekomstige innovatieve beheer-tools.

Poul Nielsen, Altiris VP marketing- en productstrategie: "We zijn overtuigd van platformoverstijgende, op standaarden gebaseerde beheerprotocollen. Het beheren van platformen gebaseerd op Intel-technologie is dan ook bijzonder waardevol voor ons. Steeds meer apparatuur is uitgerust met Intel-technologie en onze klanten vragen om efficiënte beheeroplossingen die functioneren in verschillende soorten apparatuur. We werken met Intel om de Intel Active Management Technologie te ondersteunen en onze klanten te helpen hun IT-productiviteit te verbeteren en de betrouwbaarheid van hun computerapparatuur te verhogen."

Altiris IT lifecycle beheersoftware vereenvoudigt het beheer van verschillende platformen met geïntegreerde, uitgebreide oplossingen voor het beheer van verschillende onderdelen van de IT-infrastructuur, waaronder clients, handhelds, servers, netwerkapparatuur en diverse besturingssystemen zoals Windows, UNIX, Macintosh, Linux, Pocket PC, Palm en RIM. Een webgebaseerde gebruikersinterface bespaart kosten voor IT-bedrijven doordat duur onderhoud, integratie en personeelstraining overbodig worden.

Over Altiris
Altiris levert een volledige reeks op het web gebaseerde oplossingen voor centraal en eenvoudig beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers gedurende de gehele IT-levenscyclus. De IT-levenscyclus strekt zich uit van de planning en het ontwerp van een infrastructuur, via beheer en operationele activiteiten tot en met upgrade of vervanging. Altiris biedt volledig geïntegreerde en complete oplossingen voor systeembeheer van client- en mobiele omgevingen, asset- en servermanagement. Altiris automatiseert en vereenvoudigd IT life cycle management, verlaagt de kosten en vermindert de complexiteit met een snelle terugverdientijd.