TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-09-2004

Televisie
OPGELICHT

NEP-PATIËNT AANGEHOUDEN NA UITZENDING OPGELICHT

Na de uitzending van OPGELICHT afgelopen zaterdag 25 september, heeft de politie van Wijk aan Zee maandagmiddag een bijzondere arrestatie verricht. Het gaat om Antonius P., een kerngezonde man die er een gewoonte van maakt langere tijd te verblijven in ziekenhuizen en revalidatiecentra. P. was zaterdag te zien in het televisieprogramma OPGELICHT en werd door bewoners van revalidatiecentrum Heliomare herkend, waarna de directie de politie inschakelde.

P. verbleef de afgelopen jaren met vage, moeilijk vast te stellen klachten in diverse geneeskundige instellingen door het hele land. Zo lag hij deze zomer zes weken in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. Steeds als hem naar verzekeringspapieren werd gevraagd, verzon hij een smoes. In Eindhoven maakte het ziekenhuis onkosten ter hoogte van 50.000 euro voor de gezonde patiënt weer verdween. Maar volgens woordvoerder Piet Leijten is dat niet eens het ergst. "Daarnaast bezet zo'n man een plaats, een bed, waardoor anderen langer moeten wachten op hun behandeling."

In Wijk aan Zee verbleef P. minimaal enkele weken. Hij zat er zelfs in een rolstoel. Over zijn motieven is weinig bekend. Wat er nu met hem gebeurt, is niet geheel duidelijk. Volgens een politiewoordvoerder wordt P. overgebracht naar Eindhoven, in afwachting van verder onderzoek.

Zie ook www.opgelicht.nl