Ingezonden persbericht


Devoteam en BMC Software breiden samenwerking uit voor verdere ontwikkeling van Business Performance Solutions Gezamenlijke oplossingen stellen klanten in staat bedrijfsprestaties en de afstemming van IT en strategie te optimaliseren

SCHIPHOL-RIJK -- (27 september 2004) - BMC Software, Inc. , toonaangevende leverancier van enterprise management oplossingen, maakt vandaag de uitbreiding bekend van het partnerschap met Devoteam (Euronext: DVT), een belangrijke Europese adviesorganisatie op het gebied van IT management. Het doel van deze hechtere vorm van samenwerking is het gezamenlijk aanbieden van oplossingen die bedrijven ondersteunen bij de maximalisering van het bedrijfsresultaat en het rendement van IT-investeringen. De samenwerking wordt zodanig uitgebreid dat Devoteam nu de status krijgt van gold-level value added reseller (VAR) binnen BMC Software's Business Partner programma. Dit betekent dat Devoteam op intensievere ondersteuning kan rekenen en ruimere beschikking heeft over technische en commerciële middelen. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over wederzijdse uitwisseling van kennis en expertise en zullen beide ondernemingen gezamenlijk investeren in innovatie op het gebied van:
. IT Governance - met name waar het gaat om aspecten als veiligheid, financiële integriteit, zakelijke continuïteit en crisismanagement.
. IT Service Management - met name in de context van stroomlijning van IT-middelen ten behoeve van een niveau van IT-service dat garant staat voor zakelijk succes.
. Infrastructure Management - met name op het gebied van probleemoplossing en anticiperende signalering van potentiële problemen. Hans Middelburg, Country Manager van BMC Software in Nederland, is enthousiast over de nieuwe vorm van samenwerking: "Onze relatie met Devoteam is een uitdrukking van de synergie die er bestaat tussen onze diensten en technologieën. Nu Devoteam volwaardig gaat participeren in onze initiatieven op het gebied van Business Service Management, kunnen wij klanten gezamenlijk - vanuit bedrijfsmatig perspectief - een beter proces aanbieden voor het beheer van de totale IT-infrastructuur en bedrijfsdiensten. Onze klanten zullen meer inzicht krijgen in, en beter vooraf kunnen inspelen op het effect van technische veranderingen op zakelijke aspecten en, omgekeerd, het effect van zakelijke ontwikkelingen op de eisen die aan de IT-infrastructuur worden gesteld." Ook Mark Hendrickx, Managing Director van Devoteam Nederland en België is uitgesproken positief: "Devoteam wil een koppeling tot stand brengen tussen commercie en technologie. De Business Service Management strategie die BMC Software hanteert sluit perfect aan bij de modellen voor IT Governance die onze adviseurs en strategen hebben ontwikkeld. En IT Governance is in deze tijd van regels en voorschriften nu eenmaal een essentieel thema voor elke onderneming. Met de BSM-systemen van BMC Software kunnen wij onze klanten de juiste 'tools' in handen geven voor het totale beheer van de processen en technologieën die Devoteam levert." BMC Software en Devoteam hebben al geruime tijd samengewerkt in diverse sectoren en op het terrein van lokale en centrale overheden. De combinatie van ervaring, deskundigheid en resources, kennis en software van topniveau die nu tot stand is gekomen, betekent voor de klanten van beide bedrijven de garantie van volledig rendement van IT-middelen en toegevoegde waarde van strategische betekenis.

Over Devoteam

Devoteam, opgericht in 1995, is een vooraanstaande Europese adviesorganisatie op het gebied van IT management die de ambitie heeft uit te groeien tot de primaire adviesorganisatie op het gebied van innovatie IT-technologie in Europa. Devoteam assisteert klanten bij de praktische toepassing van state-of-the-art technologieën die optimaal aansluiten bij de strategische bedrijfsdoelstellingen, waardoor projecten met een innovatief karakter succesvol kunnen worden afgerond en tevens een bijdrage wordt geleverd aan uitbreiding van het kenniskapitaal. Devoteam levert hoogwaardige diensten die de zekerheid bieden van hoge toegevoegde waarde op het gebied van netwerken en telecommunicatie, IT-infrastructuur en e-business naast topproducten op het gebied van beveiliging en prestatie-optimalisering van IT-systemen.

Over BMC Software

BMC Software, Inc. , is een vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en service management. BMC Software is opgericht in 1980 en heeft wereldwijd vestigingen. Over het boekjaar 2004 realiseerde de firma een omzet van meer dan $1,4 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
Tel: 020-5304349
E-mail: liesbethk@text100.nl

###

BMC Software, de BMC Software logo's en alle ander namen van producten of diensten van BMC Software zijn al dan niet geregistreerde handelsmerken van BMC Software, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende organisaties. © 2004, BMC Software, Inc. Alle rechten voorbehouden.


---- --