Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 28 september

Hoorn 28-09-2004 - 14.33 uur

Gebroken heup na botsing
Hoorn, maandag 27 september 2004.
Maandagmiddag omstreeks 15.15 uur heeft een 70-jarige fietser uit Nibbixwoud zijn heup gebroken na een botsing met een 19-jarige snorfietser uit Amsterdam. Dit gebeurde op de Zwaagmergouw in Hoorn. De bromfietster reed over het fietspad langs de Zwaagmergouw in de richting van de Beurtschip. Voor haar reed de fietser in dezelfde richting. Toen de bromfietster de fietser wilde inhalen, haalde de fietser net een andere fietser in. Hierdoor kon de bromfietster de fietser niet meer ontwijken waardoor een botsing ontstond. De man is met een gebroken heup naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht.

Opgevoerde bromfiets
Enkhuizen, maandag 27 september 2004.
Maandagmiddag is een 16-jarige jongen uit Bovenkarspel bekeurd nadat bleek dat hij op een opgevoerde bromfiets over de Gerard Brandtweg in Enkhuizen reed.
Wervershoof, dinsdag 28 september 2004.
Dinsdagochtend is een 17-jarige bromfietser uit Grootebroek bekeurd wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets op de Europasingel in Wervershoof.

Twee overtredingen op bromfiets
Hoorn, dinsdag 28 september 2004.
Dinsdagmiddag heeft een 24-jarige bromfietser uit Noorder-Koggenland twee bekeuringen gehad op de Van Dedemstraat in Hoorn: hij droeg geen helm en had geen bromfietscertificaat.

Botsing tussen bromfiets en snorfiets
Wognum, dinsdag 28 september 2004.
Dinsdagochtend is een 16-jarige bromfietser uit Abbekerk gewond geraakt na een botsing met een 21-jarige snorfietser uit Hoorn. Dit gebeurde op het fietspad naast de Hoornseweg in Wognum. De bromfietser reed over de rechterrijbaan van de Hoornseweg in de richting van de Westfrisiaweg. Op een gegeven moment verliet hij de rijbaan en reed door de berm het fietspad op. Van tegenovergesteld richting kwam de snorfietser die al op het fietspad reed waarna een frontale botsing ontstond. De bromfietser is met een pijnlijk been en bekken naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht, de snorfietser heeft een pijnlijke knie en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Woninginbraak
Zwaag, dinsdag 28 september 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Weegbree in Zwaag. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam te forceren. Het is nog onbekend wat er vermist wordt.

Snelheidscontroles
Hoorn, dinsdag 28 september 2004.
Dindsdagochtend is er van 8.15 uur tot 9.15 uur een snelheidscontrole gehouden langs het Keern in Hoorn en van 9.15 uur tot 10.15 uur langs de Weel in Hoorn. Op beide locaties zijn vier snelheidsovertreders bekeurd. Op het Keern was de hoogste snelheid 65 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer en op de Weel reed de snelste automobilist 77 kilometer per uur bij een maximum van eveneens 50 kilometer per uur.
Westwoud, dinsdag 28 september 2004.
Dinsdagochtend zijn veertig voertuigen gecontroleerd tijdens een snelheidscontrole van 8.15 uur tot 8.45 uur op de Dr. Nuijensstraat in Westwoud. Twee automobilisten reden te hard. De hoogste snelheid was 74 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer per uur.