Ingezonden persbericht

Xooby lanceert nieuw online Dating-concept

"Oh nee.... niet weer een datingsite !"

Arnhem, 28 september 2004 - www.xooby.com, een nieuw dating-concept, gaat vandaag officieel van start. Ondanks de het ruime aanbod van datingsites denkt Xooby met een uniek vraag- en antwoordspel iets toe te kunnen voegen op het gebied van online dating.


Berrie Staring over Xooby: "Waar ik mij bij het bezoek aan datingsites altijd erg over verbaasd heb, is het gebrek aan echte informatie over een deelnemer. Men komt vaak niet verder dan; ik ben spontaan en vrolijk en zoek iemand om leuke dingen mee te doen. Het speuren naar een juiste match wordt dan erg lastig. Xooby kent een unieke manier van vragen stellen en matchen. Door er voor te zorgen dat men alle antwoorden van elkaar kan zien, krijg je een beeld van de persoon achter het anomieme Xooby ID"

Het matchen en zoeken gaat middels zogenaamde Xooby questionaires. Dit zijn lijsten met uiteenlopende vragen. Die zorgen voor prikkeling en soms voor lastige keuzes. Het doel is om met behulp van de antwoorden het juiste beeld op te roepen van een deelnemer. Door eens per kwartaal nieuwe vragenlijsten toe te voegen aan de site komen mensen steeds meer van elkaar te weten. Men is naar keuze helemaal anoniem of laat zichzelf wat meer zien middels een foto. Xooby is de laatste maanden uitvoerig getest. De eerste deelnemers hebben al hun wensen te kennen gegeven en deze zijn zoveel mogelijk verwerkt in de site. Deelnemers hoeven geen (maandelijks) lidmaatschapgeld te betalen. Deelname, zoeken en matchen is bij Xooby gratis, het versturen van een bericht kost ¤ 1,30.

Peter de Jong over de betaling: "We wilden bewust geen lidmaatschapgeld. Veel mensen weten vaak niet exact wanneer ze van een datingsite gebruik willen maken. Tevens blijkt uit ons onderzoek dat met name dames een beetje moe worden van alle onzinnige berichten die ze ontvangen. Er zijn veel mensen die er gewoon maar op los sturen zonder zich ook maar enigszins te verdiepen in het profiel van een ander. Bij Xooby betaal je alleen voor het versturen van een bericht. Mensen die willen betalen voor een bericht geven daarmee te kennen dat ze serieus geïnteresseerd zijn in de persoon waar ze op reageren. Wij denken dat hiermee de kwaliteit van de berichten beter wordt."

Over Xooby
Xooby is de nieuwe manier om in contact te komen met mensen die bij elkaar passen. Xooby zorgt er met een uniek vraag- en antwoordspel voor, dat men bij het zoeken naar een juiste match elke nuance kan aanbrengen die men wenst. Door de antwoorden van andere Xoobers te bekijken krijgt men een beeld van de persoon achter het Xooby ID.