Politie Friesland

Politieberichten van 28/9 (13.00) t/m 29/9 (07.00)

Fryslân 29-09-2004 - Voor aanvullende info kunt u op werkdagen tussen
07.00 en 15.00 uur bellen met bureau communicatie op 0900 - 8844.

Waaxens: te snel, rijbewijs ingevorderd
Zondag om 16.40 uur reed een 25-jarige motorrijder uit Dokkum met 142 km per uur over de Poelewei. In Holwerd is de man staande gehouden, waarbij zijn rijbewijs is ingevorderd.

Scharsterbrug: aanrijding met letsel
Op dinsdag heeft omstreeks 08.00 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Hollandiastraat. Een 12-jarige fietser uit Sint Nicolaasga kwam ten val doordat twee fietsers voor hem ten val kwamen. Een daar achter rijdende 33-jarige tractorbestuurder uit Oosterzee remde krachtig en week uit naar links, maar kon niet voorkomen dat hij met zijn rechter voorwiel over de fiets en het been van de 12-jarige fietser reed. Ter plaatse werd een zware kneuzing aan het been van de fietser geconstateerd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis ter observatie.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Op woensdag is omstreeks 02.00 uur een inbraak gepleegd in een bedrijf aan de Valeriusstraat. Men kwam binnen door een raam te vernielen. Er is een tweetal computerkasten weggenomen. Een 33-jarige inwoner van Tijnje deed aangifte.

Leeuwarden: twee verdachten aangehouden voor winkeldiefstal Dinsdag om 14.45 uur werd in een winkel aan de Nieuwestad een 70-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden omdat hij twee worsten met een totale waarde van drie euro had weggenomen. Hierop werden de worsten alsnog betaald. De man werd, net als zijn eveneens 74 jarige vrouw, ook zonder vaste woon of verblijfplaats, overgebracht naar het bureau. Bij de man werd nog een wekker, gestolen in genoemde winkel, aangetroffen. Beide verdachten konden het bureau met een transactievoorstel weer verlaten: voor de vrouw 160 euro, voor de man 320 euro.

Gorredijk: aanrijding met letsel
Dinsdag om 13.50 uur reed een 42-jarige automobilist uit Gorredijk over de Badweg in de richting van Gorredijk. Hier kwam de man vermoedelijk op de verkeerde weghelft terecht, waarbij een tegemoetkomende bus met aanhanger werd geraakt. De aanhanger schoot los en ramde een andere personenauto, bestuurd door een 43-jarige inwoonster van Terwispel. De 42-jarige automobilist zat bekneld en werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Door een ambulance werd het slachtoffer naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd. De man is relatief licht gewond geraakt en had volgens eigen zeggen veel geluk gehad.

Buitenpost: hennepkwekerij opgerold, drie aanhoudingen
Dinsdagavond is in een loods aan de Einsteinstraat een hennepkwekerij opgerold. In een afgesloten ruimte van de loods werden 1.200 plantjes aangetroffen. Drie personen werden aangehouden: een 35-jarige inwoner van Wommels, een 54-jarige inwoner van Arnhem en een 59-jarige inwoner van Arnhem. Er was geknoeid met de meter. De plantjes en
kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen en vernietigd.

Wolvega: inbraak
Woensdagochtend omstreeks 02.45 uur werd ingebroken in een elektronicazaak aan de Nanningaweg. Door twee verdachten zijn twee plasmatelevisies met grof geweld van de muur gehaald en meegenomen. Hierbij zijn diverse andere televisies beschadigd geraakt. De twee zijn er in een auto vandoor gegaan. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Diverse eenheden van de politie hebben nog getracht de auto te vinden, echter zonder resultaat. Aangifte is gedaan door een 58-jarige inwoonster van Oosterwolde.