Partij van de Arbeid
Stafdienst Voorlichting telefoonnummer 070-3183040

Den Haag, 29 september 2004

Vragen van de leden Kruijsen (PvdA) en Ferrier (CDA) aan de minister en staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu en de minister voor Ontwikkelingssamenwerking

over de implementatie van de Habitat Agenda

1. Hoe hebt u tot nu toe de implementatie van de Habitat Agenda in Nederland en het delen van de ervaringen met betrekking tot deze implementatie uitgevoerd (i.h.b. de artikelen 27-36, 212-215, 240 en 241)?

2. Wat gaat u nog doen in aanloop naar het volgende World Urban Forum in Vancouver in het kader van 10 jaar Habitat Agenda?

3. Op welke wijze gaat Nederland andere landen ondersteunen bij de implementatie van de Habitat Agenda?

4. Op welke wijze draagt u bij aan het concreet verbeteren van de levensomstandigheden van bewoners van sloppenwijken zoals in 2000 nogmaals is bevestigd in Millenium Development Goal 7, target 11?

5. Op welke wijze wordt een relatie gelegd met de afspraken t.a.v. Human Settlements , zoals die gemaakt zijn en gaan worden in de UN Commission on Sustainable Development (CSD 12 en 13)?

6. Hoe beoordeelt u het nationale en internationale werk van het Habitat Platform, nu en in de toekomst, en op welke manier maakt u dit zichtbaar in de desbetreffende begrotingen?