Gemeente Rotterdam

Nr.127
27 september 2004

Oplevering tijdelijke inrichting Tillemakade

Op woensdag 29 september om 13.30 uur plaatst wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) twee grote plantenbakken met bomen op de Tillemakade. Hiermee is de officiële oplevering van de buitenruimte van de Tillemakade een feit. De Tillemakade is het eerste project dat wordt opgeleverd in de 4 x3 aanpak van de openbare ruimte.

In 2003 is het project 4 x 3 op verzoek van wethouder Bolsius gestart. Met deze aanpak van de buitenruimte, wordt jaarlijks op vier markante plekken in de stad, met drie relatief kleine ingrepen verbeteringen aangebracht in de openbare ruimte. De Tillemakade is zo'n markante plek in de stad en - in dit geval - een uitstekend voorbeeld van hoe je een bouwlocatie tijdelijk aantrekkelijk kunt maken.

Op de Tillemakade is steenslag verwijderd en vervolgens is de strook ingezaaid met gras. Om een aangename verblijfsplaats te creëren voor de mensen die in omgeving wonen en werken, zijn er banken en prullenbakken geplaatst. Langs de waterkant is met stelconplaten een wandelpad aangebracht. Deze betonnen platen passen bij het maritieme karakter van Rotterdam en het gebied. Met de plaatsing van mobiele boombakken, is de Tillemakade nu helemaal af.

Dit najaar zal ook gestart worden met het opknappen van de openbare ruimte rondom het metrostation Rijnhaven en omgeving, de Schiekade en de Coolsingel. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rotterdam heeft voor het vervolg een bedrag E 3 miljoen beschikbaar gesteld voor de aanpak van overige markante plekken in de stad. Dan worden vooral de stadsassen, stadsentrees, en stadspleinen aangepakt.

noot voor de redactie/