1e persbericht van woensdag 29 september 2004

Eindhoven 29-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met snoeischaar aangevallen

Een man van tweeëndertig uit Mook en Middelaar is woensdag rond 0.30 uur in de stationhal in Eindhoven door een man van vijfendertig uit Eindhoven aangevallen met een snoeischaar. Het slachtoffer werd geslagen en gestoken met het tuingereedschap. Volgens omstanders en getuigen werd het slachtoffer zonder enige reden aangevallen door de agressor. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De dader is direct aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Portemonnee gestolen

Dinsdagavond rond 19.00 uur is op Fellenoord een 26-jarige Engelsman door twee mannen bedreigd en moest het slachtoffer zijn portemonnee afgeven. Het slachtoffer liep van het station naar het centrum. Twee mannen kwamen op hem af en vroegen om een vuurtje. Daarna ging een van de mannen achter hem staan en eisten de twee de portemonnee van het slachtoffer. Hij voelde zich bedreigd en gaf de portemonnee met ruim honderd euro en zijn rijbewijs en bankpas af.

Eindhoven: Drugsgebruikers aangehouden

Twee drugsgebruikers zijn dinsdagavond om 20.00 uur aangehouden en bekeurd omdat ze op de Luxemburglaan de verboden drug heroïne gebruikten. Het gaat om een 24-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Eindhoven.

Eindhoven: Dronken bestuurder aangehouden

Een 37-jarige autobestuurster uit Breda is woensdagochtend om 03.00 uur op de Boutenslaan aangehouden. Bij een ademtest bleek ze 2,0 promille alcohol in haar bloed te hebben, terwijl maximaal 0,5 promille is toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Verkeersongeval

Woensdagmorgen rond 7.30 uur zijn twee vrouwen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Deurneseweg. Een 23-jarige Deurnese automobiliste zag te laat dat een auto die voor haar reed stopte. Ze botste achterop de auto. De vrouw liep nekletsel op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Ook de tegenpartij, een 45-jarige Helmondse, moest met soortgelijk letsel naar het ziekenhuis.

Helmond: Diefstal auto

In de nacht van dinsdag op woensdag is in Helmond aan de Kuijpersstraat een blauwe Opel Kadett met het kenteken TS-97-ZT gestolen.

Deurne: Fietsendief gepakt

Woensdagmorgen om 8.30 uur is op het Haageind een 31-jarige man uit Deurne aangehouden. Surveillerende politieagenten zagen hem met een gloednieuwe fiets sjouwen. Een kleine controle bracht aan het licht dat de fiets zojuist was gestolen. De fiets werd in beslaggenomen en gaat terug naar de eigenaar. Tegen de dief is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Inbraak

Woensdagmorgen rond 5.50 uur is ingebroken bij een apotheek aan het Torenplein in Leende. Met een trottoirtegel werd een ruit ingegooid. De inbreker heeft een kassalade met nog onbekende inhoud meegenomen.

Veldhoven: Geld uit kantoor gestolen

In een kantoorcontainer van een autobedrijf aan De Run in Veldhoven is dinsdagavond omstreeks 22.45 uur ingebroken. Door een ruit van het kantoor in te gooien kon er toegang worden verkregen tot het kantoor. Daarbij is een onbekend geldbedrag gestolen.