STIBAT

4300ste basisschool neemt deel aan inzameling batterijen

ZOETERMEER De basisschoolcampagne LEGE BATTERIJEN? LEVER ZE IN! van Stichting Batterijen (Stibat) is een groot succes. Sinds de start van de campagne zes jaar geleden zamelden de 4.300 deelnemende scholen (ruim 50% van alle scholen) ruim anderhalf miljoen kilo lege batterijen in. Dat betekent dat 1 op de 6 lege batterijen wordt ingeleverd op een basisschool. Ook dit jaar verwacht Stibat de jaarlijkse target voor scholen, 350.000 kilo, ruimschoots te halen.

Stibat coördineert de inzamelactie van lege batterijen, sinds de wettelijke verplichting van kracht werd om lege batterijen in te zamelen en te recyclen. Sinds 1998 richt Stibat zich met de inzamelactie Lege batterijen? Lever ze in! naast winkels en horecabedrijven met succes ook op basisscholen.

Van de in totaal 11.000 inzameltonnen die Stibat in Nederland heeft geplaatst, zijn er 4.500 te vinden op basisscholen. Op dit moment zamelen de deelnemende scholen maandelijks ruim 32.000 kilo batterijen in die Stibat ophaalt voor recycling. De scholen strijden daarmee met de winkels om de beste resultaten: van beiden schommelen de inzamelresultaten tussen de 15 en 20% van het totale aantal ingezamelde batterijen in Nederland.

Het inzamelen van batterijen door scholen levert een belangrijke bijdrage aan het milieu. Om kinderen bewust te maken van het milieu en de recycling van batterijen, ontvangen deelnemende scholen een uitgebreid educatief project. Door het lesmateriaal en jaarlijkse wedstrijden leren kinderen hoe belangrijk het is batterijen te recyclen. De boekjes die de leerlingen mee naar huis nemen, betrekken ook de ouders bij de batterijeninzameling. De scholen sparen bij deelname aan het project bovendien voor schoolartikelen.

EINDE PERSBERICHT
Voor meer informatie over de inzamelactie kunt u contact opnemen met de Stichting Batterijen, Anneloes van der Zwaag, 079 - 363 20 90 en kunt u terecht op de volgende websites
www.stibat.nl, www.batteryworld.nl, www.podiumvooronderwijs.nl

29 sep 04 14:29