Numico NV

Persbericht

Numico gaat productieplatform voor klinische voeding optimaliseren

Zoetermeer, 29 september 2004 ­ Koninklijke Numico N.V. maakt vandaag bekend van plan te zijn het productieplatform voor klinische voeding te optimaliseren teneinde schaalvoordelen te realiseren en de focus en kwaliteit te verbeteren. Dit programma zal leiden tot een vermindering van het aantal arbeidsplaatsen met 125 FTE's en zal vanaf 2007 in totaal een netto-kostenbesparing van EUR 5 miljoen per jaar opleveren.

Numico produceert momenteel op negen verschillende locaties klinische voeding en daaraan gerelateerde klinische toedieningssystemen (Clinical Application Systems/CAS). Eén van de doelstellingen van het vandaag aangekondigde programma is om het aantal productie- technologiën per fabriek te limiteren. Als resultaat daarvan zal de fabriek in Zoetermeer (Nederland) zich volledig gaan richten op de productie van vloeibare voedingen. De fabriek in Liverpool (Verenigd Koninkrijk) zal zich concentreren op de productie van ziektespecifieke voedingen in poedervorm en glutenvrij brood. In verband hiermee zullen in de tweede helft van 2005 twee glutenvrije bakkerijen in het Verenigd Koninkrijk worden gesloten.

In lijn met Numico's doelstelling om zich op gespecialiseerde voeding te concentreren, zal de productie van generieke en gespecialiseerde CAS worden gecentraliseerd in respectievelijk Wuxi (China) en Châtel (Zwitserland). Als gevolg hiervan heeft Numico de intentie om de CAS-faciliteit in Kampen (Nederland) voor het einde van 2005 te verkopen.

In het derde kwartaal van 2004 zal een herstructureringsvoorziening van EUR 2,5 miljoen worden genomen. De benodigde investeringen zijn reeds opgenomen in de eerder gepubliceerde investeringsdoelstellingen voor 2004 en 2005. Het optimalisatieprogramma zal leiden tot een vermindering van het aantal arbeidsplaatsen met 125 FTE's en zal vanaf 2007 in totaal een netto-kostenbesparing van EUR 5 miljoen per jaar opleveren. Deze kostenbesparing zal worden aangewend voor de financiering van verschillende renovatie- en innovatie initiatieven. De verscherpte focus op voeding en de verbeterde efficiency sluiten aan bij Numico's doelstelling om een snelgroeiende onderneming in gespecialiseerde voedingen met hoge marges te worden.

Koninklijke Numico N.V. is een bedrijf gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 10.500 medewerkers in dienst (www.numico.com ).

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Koninklijke Numico N.V. Corporate Communications tel. +31 79 353 9931 Koninklijke Numico N.V. Investor Relations tel. +31 79 353 9003 0431


---- --