Tweede Kamer der Staten Generaal
Den Haag, maandag 27 september 2004 vl/mr

STATEN-GENERAAL ORGANISEREN CONFERENTIE EUROPESE COMMISSIES BUITENLANDSE ZAKEN

In het kader van het Nederlands Voorzitterschap van de Europese Unie organiseren de Eerste en Tweede Kamer op donderdag 30 september en vrijdag 1 oktober 2004 een conferentie van de voorzitters van de commissies voor Buitenlandse zaken van de EU-parlementen in de plenaire vergaderzaal van het Eerste Kamer.

Aan de bijeenkomst nemen deel de voorzitters van de commissies voor Buitenlandse Zaken van de parlementen van de 25 lidstaten van de Europese Unie, van de 4 kandidaat-lidstaten van de Europese Unie en een delegatie van het Europees Parlement.

Er wordt onder andere gesproken over de voortgang van het Nederlands Voorzitterschap op het terrein van het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid (GBVB), het Europees Veiligheids- en Defensiebeleid (EVDB) en de positie van ontwikkelingslanden in de onderhandelingen over een vrijere wereldmarkt.

Sprekers tijdens deze conferentie zijn onder andere minister van Buitenlandse Zaken Bot, buitenland coördinator van de EU Solana, oud-minister Van den Broek en staatssecretaris van Economische Zaken Van Gennip.