Ingezonden persbericht


eBay Nederland registreert miljoenste gebruiker

Aantal geplaatste objecten stijgt met bijna 50% in 6 maanden

Amsterdam, 30 september 2004 - Online handelsplaats eBay is de grens van één miljoen geregistreerde gebruikers gepasseerd. Hiermee is momenteel 1 op de 10 Nederlandse Internetgebruikers een geregistreerd eBay lid. Sinds de komst van eBay naar Nederland drie jaar geleden neemt het aantal leden toe, waarbij met name de afgelopen 12 maanden werden gekenmerkt door een sterk accelererende groei.

De miljoenste klant, Joke Bogaard uit Almere, heeft van eBay een cheque ter waarde van 250 euro ontvangen. Dit bedrag wordt gestort op haar Paypal-account, het online betalingssysteem van eBay, en kan vrij worden besteed aan het handelen op eBay.

In lijn met het groeiende ledenbestand is ook het aantal geplaatste objecten sterk gestegen, in 6 maanden tijd met bijna 50%. Dit succes is mede toe te schrijven aan de vereenvoudigde betalingsstructuur en prijsverlagingen die april van dit jaar zijn ingevoerd. De groei van eBay past geheel in de algemene trend van het groeiende aantal consumenten dat online winkelt. Dit blijkt uit het onderzoek naar online consumentenbestedingen van Blauw Research in samenwerking met brancheorganisatie Thuiswinkel.org dat ieder half jaar wordt uitgevoerd.

Uit bovenstaand onderzoek kwam onlangs naar voren dat er een verschuiving plaats vindt van de fysieke winkel naar het online bestellen van producten en diensten. Zo is het aantal webklanten in de eerste helft van dit jaar toegenomen met 21 procent, dit komt neer op 3,4 miljoen Nederlanders. Vorig jaar waren dit er nog 2,8 miljoen. De omzet van de online aankopen steeg in een jaar tijd met 35 procent naar 775 miljoen euro.

De populariteit van eBay wordt ook bevestigd in een recent onderzoek van de Consumentenbond waaruit blijkt dat eBay, mede door het gevarieerde en omvangrijke aanbod, het feedbacksysteem en de overwegend tevreden gebruikers, tot de drie beste Nederlandse veilingsites behoort.

Over eBay®
Met 114 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het tweede kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 26 medewerkers. Kijk voor meer informatie op:

Voor meer informatie:
Text 100 BV
Karin Schop
Tel: 020 530 4347
E-mail: karins@text100.nl



Ingezonden persbericht