NETASQ biedt geïntegreerde beveiliging op maat van de KMO

Villeneuve d'Ascq, 30/09/2004

NETASQ, de grootste Europese leverancier van IPS-Firewalls, brengt de NETASQ F25AV IPS-Firewall uit. Die oplossing is ontwikkeld voor KMO's die een waterdichte bescherming willen tegen computerwormen, virussen en andere zgn. samengestelde bedreigingen. De F25AV integreert Kasperky-antivirus, real-time intrusion prevention, antispam en IPSEC VPN in één behuizing.

Geïntegreerde antivirustechnologie van Kaspersky
De F25AV IPS-Firewall analyseert het e-mailverkeer onvertraagd en houdt bekende maar ook onbekende virussen tegen op gateway-niveau, d.w.z. nog voor ze het bedrijfsnetwerk kunnen aantasten. Doordat de antivirustechnologie geïntegreerd zit in de firewall, verdwijnt het risico dat pc's in het netwerk verouderde antivirussoftware gebruiken. De F25AV ontvangt automatisch de laatste updates van Kaspersky. Traditionele op software gebaseerde antivirusoplossingen zullen virussen pas proberen tegen te houden als ze het netwerk al zijn binnengedrongen.

Eenvoudig te installeren
EZAdmin is een meegeleverde gebruiksvriendelijke installatie-assistent. Dankzij de ingebouwde switch met vier poorten kunnen KMO's hun pc's rechtstreeks op de firewall aansluiten zonder extra hardware of configuratie.

Real-time intrusion prevention
ASQ ('Active Security Qualification') is NETASQ's geïntegreerd 'intrusion prevention'-systeem. Doordat ASQ in de kern draait, wordt het netwerkverkeer onvertraagd geanalyseerd. De ASQ-technologie draait onafhankelijk van de poorten. In tegenstelling tot de concurrentie, zal een NETASQ IPS-Firewall een datapakket niet afbreken en weer opbouwen. ASQ analyseert door te bufferen en stuurt een datapakketje door alle 7 lagen van het OSI-model.

Antispam
Ook de antispamtechnologie is geïntegreerd, waardoor het systeem spam kan afhouden nog voor ze het netwerk bereiken.

De NETASQ F25AV IPS-Firewall biedt naast de bovengemelde functies ook nog een reeks andere voordelen, zoals IPSEC VPN (gebruikers vanop afstand en gateway-gateway), DynDNS, native URL filtering en beheer vanop afstand.

Licentiemodel
De F25AV kan eenvoudig worden uitgebreid met het Content Filtering Pack, met advanced URL filtering en ASQ Contextual Signature Subscription als extra opties.

'Advanced URL filtering Subscription'-dienst

Is een dienst die gehost wordt en een uitgebreide on-linedatabank beschikbaar stelt met websites die in verschillende categorieën verdeeld zijn. Gebruikers van deze dienst krijgen automatisch updates, ook van nieuwe website en websites met een nieuw adres. Hierdoor wordt de gebruiker al een hoop administratie uit handen genomen.

'ASQ Contextual Signature Subscription'-dienst

Informeert de gebruiker over nieuwe soorten aanvallen en zal ook de bestaande signatures updaten. ASQ-signatures ondersteunen tot 12 applicatieprotocollen en peer-to-peertoepassingen, zoals Kazaa en Emule, of Instant Messaging-tools zoals Yahoo!, AOL of MSN Messenger.

Prijs en beschikbaarheid
De F25AV is onmiddellijk beschikbaar bij een NETASQ-doorverkoper voor een adviesprijs van 680 euro. Voor meer informatie over dit aanbod, surf naar www.netasq.com.

END

Over NETASQ
NETASQ is de grootste Europese leverancier van IPS-Firewalls en VPN-oplossingen voor kleine tot middelgrote en grote ondernemingen alsook voor overheden. NETASQ onderscheidt zich van de concurrentie door een firewallaanbod met een geïntegreerd intrusion prevention system, nl. ASQ (Active Security Qualification).
NETASQ is opgericht in 1998 en heeft zijn hoofdkantoor in Villeneuve D'Ascq (France). Het bedrijf is wereldwijd aanwezig (600 partners verdelen NETASQ-oplossingen in 30 landen) en heeft eigen kantoren in België, Duitsland, Italië en Frankrijk. Voor meer informatie over NETASQ: www.netasq.com.
Journalisten
Voor meer informatie over deze aankondiging kunt u contact opnemen met: NewsEngine PR, Steven Mertens, 00 32 3 260 96 45, steven.mertens@newsenginepr.com.
NETASQ, Virginie Destombes, 00 33 320 619 630,
virginie.destombes@netasq.com
Ref.:0037-335FD2