Politie Flevoland

Politie heeft ongeval wel onderzocht

Zeewolde 04-10-2004 - Uit diverse uitingen in de media, naar aanleiding van het tragische verkeersongeval op de Zeewolderdijk in Zeewolde waarbij drie jongeren om het leven kwamen, zou kunnen worden geconcludeerd, dat Politie Flevoland geen onderzoek instelt naar de oorzaak van het ongeval. Het tegendeel is waar.

Deskundigen van de politie hebben reeds zaterdagnacht en zondagmorgen uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht en de mogelijke oorzaak. Uit sporen is gebleken, dat de twee scooters elkaar frontaal op de voorwielen hebben geraakt. Een oorzaak hiervoor kon echter niet bewezen worden. Wel kon worden vastgesteld, dat beide voertuigen verlichting hebben gevoerd en elkaar dus hadden kunnen zien aankomen.

Twee onderzoeken die bij ongevallen met bromfietsers gewoonlijk gedaan worden, onderzoek naar het bloedalcoholgehalte van de bestuurders en onderzoek naar het vermogen van de bromfietsen, zijn achterwege gebleven. Deze onderzoeken zijn slechts gericht op strafrechtelijke vervolging van betrokkenen en geven geen aanwijzing of uitsluitsel over de oorzaak van het ongeval. Bovendien kon zelfs niet worden vastgesteld wie van de twee Harderwijkse jongeren die bromfiets heeft bestuurd.