CORAM INTERNATIONAL BV

Finalisten Coram Sustainable Design Award bekend

PERSBERICHT

Contactpersoon:
Coram Design Award 2004
Coram International BV
Mr. Mels G.P.Boom
Postbus 11,
5660AA Geldrop
tel. 040 2809 896
fax 040 2809 899
e-mail m.boom@coram.nl
internet: www.coram.nl, www.coramdesignaward.nl

De deelnemers aan de Coram Sustainable Design Award kregen in 2004 als thema: 'De ECO-Douche', waarbij gevraagd werd naar ontwerpen van douches die waterbesparend werken en tegelijkertijd het gebruikscomfort verhogen.
Zij zijn daar in de afgelopen maanden uitgebreid mee bezig geweest. Op 21 october aanstaande wordt de prijs uitgereikt aan diegene die het beste ontwerp heeft gemaakt. Dan komt de jury, onder wie Mai Felip (ICSID senator) en Massimo Bortott (topman bij Alessi), bij elkaar voor het verlossende woord.

De finalisten van de Coram Sustainable Design Award zijn gekozen. De vier beste ontwerpen werden volgens de jury gemaakt door:

Peter Brewin uit het Verenigd Koninkrijk
Wojciech Rutkowski uit Polen
Swann Bourotte uit Frankrijk
Steve Mann uit Canada en Anurag Sehgal uit Italië

Er zijn werkelijk innovatieve ideeën bij: een van de ontwerpen laat de waterstraal door een computer sturen op basis van de informatie van een micro radar systeem dat de gebruiker waarneemt. Zo valt alle water op de huid en gaat niet ongebruikt de douchebak in.....

Ze komen allemaal op 21 october naar Eindhoven voor de finale in het Temporary Arts Centre. (interview mogelijk! Contactpersoon: Mels Boom, zie boven). De uitreiking staat in het licht van waterbesparing bij het douchen. Tijdens een mini-symposium zal dit onderwerp uitgebreid besproken worden. Sprekers zijn o.a.:

Harry te Riele, adviseur transities, CS Storm
Chris Bruijnes, directeur van Milieucentraal
Ton van Remmen, bestuurslid van Aqua Nederland
Jacqueline Kuppens, wethouder van Eindhoven
Henk Groeneveld, directeur Innovatie van VROM
Jan Smeekens, directeur NV Rede
Arjan Frentz, directeur VEWIN

Het symposium en de uitreiking van de prijs vinden plaats in het kader van de Week van het Ontwerp, die van 16 tot en met 26 october 2004 in Eindhoven gehouden wordt (www.weekvanhetontwerp.nl). In het TAC (www.tac.nu) zijn de inzendingen gedurende de Week van het Ontwerp voor het publiek te zien (Vonderweg 1, Eindhoven, tegenover het PSV Stadion, dagelijks van 13-19, zaterdags en zondags van 12-22). De deelnemers zullen bovendien met vermelding van naam en land van herkomst op het internet (www.coram.nl) worden voorgesteld.

Voorzitter van de jury is mevrouw dr. Mai Felip, lid van de senaat van de ICSID (International Council of Societies of Industrial Design). Verder bestaat de jury uit specialisten als

- Manager Massimo Bortott van de italiaanse design-factory Alessi

- Prof. Jan Jacobs, hoogleraar industrieel ontwerpen aan de TU Delft),

- voormalig bestuursvoorzitter van de Design Academy Jan Lucassen,

- Jos Oberdorf, partner van ontwerpbureau npk in Leiden,
- Luca Buttafava, van Domus Academy te Milaan

Organisator van deze designwedstrijd is Coram International BV, gevestigd in Geldrop, een van de leidende fabrikanten van sanitaire- en huishoudelijke artikelen in Europa. In Nederland verkoopt Coram via diverse dochtermaatschappijen deze artikelen onder de merken Tiger (haken, badkameraccessoires uit kunststof en metaal, toiletzittingen en -borstels, handdouches), Sealskin (badmatten, veiligheidsmatten, douchegordijnen, douchecabines en -bakken, baden en badkameraccessoires) en Geesa (badkameraccessoires uit metaal). De verkoop geschiedt via bouwmarkten, warenhuizen, speciaalzaken en de vakhandel.

Verdere informatie over Coram vindt u op www.coram.nl, over de Coram Design Award op www.coramdesignaward.nl.


04 okt 04 15:26