Politie Zaanstreek-waterland


WORMERVEER

Valse pinner gepakt

Een 19-jarige Wormerveerder is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van het valselijk gebruiken van een bankpas. De man zou door meerdere keren met een valse pas te pinnen 1200 euro van een rekening hebben opgenomen terwijl de eigenaar gewoon in het bezit van de echte pas was.

23:08 03-OKT-04
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Dronken man slaat helpende vrouw

De politie heeft een 34-jarige man uit Assendelft aangehouden wegens mishandeling van een 29-jarige Zaandamse en openbare dronkenschap. De man lag aanvankelijk bewusteloos op straat. De vrouw wilde hem bijbrengen en gaf hem een pijnprikkel. De man kwam hierop bij en zou kwaad en agressief gereageerd hebben en de helpende vrouw vervolgens een vuistslag in het gezicht gegeven hebben. De Assendelver is ingesloten en wordt na ontnuchtering gehoord.

01:02 04-OKT-04
ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Dader steekpartij aangehouden

Een 30-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van het neersteken een 39-jarige plaatsgenoot. De politie trof de verdachte liggend op straat aan met het slachtoffer zittend bovenop hem. De man die gestoken is werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij voor onderzoek is opgenomen. De verdachte is ingesloten en het mes is in beslag genomen. De aanleiding voor de steekpartij wordt door de politie onderzocht.

06:05 04-OKT-04
ZAANDAM, A.F. DE SAVORNIN LOHMANSTRAAT

Joyrider verraadt zich

Een Zaandammer van net 18 jaar is door de politie aangehouden omdat hij zonder toestemming in de auto van zijn moeder reed. Tijdens de surveillance werd de politieauto bijna aangereden door een auto uit een zijstraat die geen voorrang verleende. Bij controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en vertelde hij dat hij de auto stiekem van zijn moeder had 'geleend'. Een 16-jarige passagier en plaatsgenoot van de verdachte was op de hoogte van het joyriden van zijn vriend. Hij is aangehouden voor medeplichtigheid en zal na verhoor door zijn gewaarschuwde ouders opgehaald worden.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-041004


19:15-20:30 01-OKT-04
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 59-jarige bestuurder uit Assendelft omdat hij met drank op achter het stuur zat. De man had maar liefst drie keer zoveel drank op als toegestaan. De man was al eens eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op de Dorpsstraat werden vrijdag in totaal 28 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.
Op het Weiver in Westzaan werd vrijdagavond een 34-jarige automobilist aangehouden omdat hij teveel gedronken had. De Westzaner trok met zijn opvallende rijgedrag de aandacht van de agenten. De man reed met piepende banden en met veel rook weg nadat het verkeerslicht op groen was gesprongen. Een blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 300 euro.
Zowel zaterdag- als zondagavond werd opnieuw op rijden onder invloed gecontroleerd in Assendelft. Op de Communicatieweg West en de Dorpsstraat werden in totaal ruim tweehonderd bestuurders gecontroleerd.

02-OKT-04
ZAANDAM, HOOFDTOCHT

Drankrijder geeft valse naam op

Een 30-jarige Zaandammer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zetten de automobilist op de Hoofdtocht in Zaandam aan de kant en namen een blaastest af waarna de man werd aangehouden. Eenmaal op het politiebureau gedroeg de man zich vervelend en het lukte hem niet om nog een blaastest af te leggen. Een arts heeft uiteindelijk bloed moeten afnemen. Het is nog niet bekend wat het alcoholgehalte van de man was. De Zaandammer probeerde nog onder een proces-verbaal uit te komen door een valse op te geven. Op de A8 in Zaandam werd in dezelfde nacht een drankrijder aangehouden die niet in het bezit was van een rijbewijs. De 27-jarige bestuurder uit Amersfoort kreeg twee processen-verbaal.

3-OKT-04
OOSTZAAN, KOLKWEG
SOENDASTRAAT, WORMERVEER

Twee drankrijders

Een 31-jarige motorrijder uit Oostzaan werd zondagochtend op de Kolkweg in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had de alcohollimiet anderhalf keer overschreden. Op de Soendastraat in Wormerveer werd dezelfde ochtend een 22-jarige Zaandammer aangehouden die nog iets meer drank op had. Beide mannen kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

00;40 4-OKT-04
PURMEREND, THORBECKEKADE
zeer hardnekkige drankrijders
Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige man uit Purmerend wegens het rijden onder invloed. De Purmerender zat in zijn geparkeerd staande auto en was duidelijk onder invloed van drank. Hij had bloeddoorlopen ogen sprak met dubbele tong. Agenten waarschuwden de man dan ook niet te gaan rijden. Zo'n tien minuten later zagen de agenten de man tot hun verrassing over de Neckerstraat rijden. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij drie keer zoveel drank op had als is toegestaan. Een vriend van de man, een 28-jarige plaatsgenoot, verscheen niet veel later ook op het politiebureau, waarschijnlijk om uit te vinden waar zijn vriend bleef. De man gedroeg zich nogal vervelend. De gegevens van deze man werden in verband met zijn nare opstelling vastgelegd. Uit zijn gegevens bleek bovendien dat de man geen rijbewijs had. Hij kreeg direct een proces-verbaal omdat hij eerder achter het stuur van zijn auto was gezien. De man werd tevens gewaarschuwd niet te gaan rijden, mede omdat hij vermoedelijk ook onder invloed verkeerde. Uiteindelijk werd ook deze man toch weer rijdend betrapt. Agenten zagen hem later, notabene zonder verlichting, over de Veenweidestraat rijden. Hij probeerde nog te ontkomen door met zijn auto het fietspad op te rijden. Uiteindelijk kon de man met drie processen-verbaal op zak naar huis. Eén voor het rijden onder invloed, één voor het rijden zonder rijbewijs en een derde voor het rijden over het fietspad.

02:05 02-OKT-04
PURMEREND, KOEMARKT

Drie boetes in één keer

Een 22-jarige man uit Heemstede werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zagen de man op de Koemarkt rijden en hielden hem staande omdat hij de geslotenverklaring negeerde. Toen de agenten de man aanspraken, merkten zij een alcohollucht op. Niet zo vreemd bleek al snel, want de man had de alcohollimiet bijna vier keer overschreden. De automobilist kreeg drie processen-verbaal. Eén voor het rijden over invloed, één voor het negeren van de gesloten verklaring en één voor het rijden zonder rijbewijs. De man had namelijk een Burundisch rijbewijs terwijl hij al enige jaren in Nederland woont.


---- --