Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

4 oktober 2004

DIERENDAG GROOT SUCCES BIJ RTV NOORD-HOLLAND

Vandaag werd tijdens De Ochtend bij Radio Noord-Holland uitgebreid stilgestaan bij Dierendag. Dierenarts Hans Terwee was van 10 tot 12 uur in de tv-studio waar hij alle tijd nam voor het open dierenspreekuur.

Maar liefst zeventig mensen namen de moeite naar de studio aan de Aletta Jacobslaan te komen. Bijna iedereen had zijn of haar huisdier meegenomen en rond de klok van negen uur was de studio dan ook een gezellige 'beestenbende'.

Toen presentator Arjan Burggraaf samen met de dierenarts om 10.00 uur hun entree maakten, werden zij onder luid applaus welkom geheten. Met een lekker kopje koffie en een plak natte cake in de hand, begon Hans aan zijn eerste consult. Zo werd de papegaai van mevrouw Hollenberg uit Heiloo uitvoerig geprezen, kwam de veertig jaar oude schildpad van de familie Beck even uit zijn schild gekropen en werd er vol lof gesproken over de pratende kat van de heer Vos uit Uithoorn. Maar het klapstuk van de dag was toch wel het paard van de heer van Dijk dat hij voor de gelegenheid in de gang van RTV N-H stalde. Het was dan ook niet raar dat André van Duin's "Er staat een paard in de gang" binnen afzienbare tijd de ether in knalde.

Ondertussen ging de Rijdende Reporter gewoon op pad en bezocht een dierenbegraafplaats in Velsen en Henriette Zohar uit Aalsmeer die geborduurde halsbandjes voor katten, paarden, honden e.d. maakt.

Na het enerverende dierenspreekuur volgde nog een rondleiding door het nieuwe pand van de Noord-Hollandse regionale omroep waarna alle gasten met een RTV NH jaarboek onder de arm opgetogen en zeer enthousiast huiswaarts keerden.

De Ochtend op Radio Noord-Holland is dagelijks op werkdagen te beluisteren tussen 9 en 12 uur. Presentatie Arjan Burggraaf.

Amsterdam, Haarlem e.o. 88.9 FM
't Gooi 88.7 FM
N-H Noord 93,9 FM


---