Ingezonden persbericht


BenQ wint negen G-Mark Awards in eerste jaar van deelname

Son, 4 oktober 2004 - BenQ is voor haar innovatieve productontwerp beloond met maar liefst negen G-Mark Awards (Good Design Awards). De negen bekroonde producten beslaan de volledige reeks van BenQ producten en sluiten op perfecte wijze aan bij andere design awards die BenQ dit jaar heeft ontvangen. Zo ontving BenQ eerder al de iF Design Award en de IDEA Design Award. De toegekende G-Mark Awards zorgen ervoor dat het eerste jaar van deelname uitermate succesvol is en veel belooft voor de nabije toekomst.

De bekroonde BenQ producten zijn ondermeer de DC C50 digitale camera, U-Disk flash drive, Joybee 200 digital audio player, Joybee 125 digital audio player, FP231W LCD monitor, PB2240 projector, PB7200 projector, 5250C scanner en Joybook 7000.

Manfred Wang, directeur van BenQ's Lifestyle Design Center, is zeer enthousiast: "Het is een grote eer om beloond te worden met negen G-Mark awards, zeker omdat de awards afkomstig zijn uit Japan, een land dat bekend staat vanwege innovatieve productontwerpen. In de toekomst zal BenQ levendige en originele productontwerpen blijven ontwikkelen, zodat de consument kan genieten van functionaliteit in combinatie met universele vormgeving.

De G-Mark Awards zijn in het leven geroepen om industriële ontwerpen in verschillende categorieën te beoordelen. De categorieën lopen uiteen van architectuur tot communicatie en productontwerp. Elke inzending wordt onderworpen aan een groot aantal beoordelingscriteria zoals veiligheid, functionaliteit, originaliteit, milieuvriendelijkheid en een mogelijke bijdrage aan 'het verhogen van de acceptatiegraad van nieuwe technologie'.

BenQ producten die beloond zijn met een G-Mark Award: DC C50 digitale camera
U-Disk USB flash drive
Joybee 200 digital audio player
Joybee 125 digital audio player
FP231W LCD monitor
PB2240 projector
PB7200 projector
5250C scanner
Joybook 7000

Over BenQ

BenQ is een toonaangevende speler in de industrie van digital lifestyle devices met expertise op het gebied van beeldschermen, opslag, imaging, draadloze- en breedbandtoepassingen.

BenQ beschikt over productiefaciliteiten in Maleisië, Mexico, China en Taiwan. Het bedrijf heeft wereldwijd 14.600 werknemers die een sterk wereldwijd netwerk ondersteunen op het gebied van verkoop, marketing en service. Dit netwerk strekt zich uit over Zuidoost-Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. BenQ beschikt over onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in Taiwan (Hsinchu Lab), China (Suzhou Software Development Center) en Californië (Wireless Technology Center) met meer dan 2.000 onderzoeks- en ontwikkelingsmedewerkers in China, Taipei, Taoyuan, Hsinchu en San Diego. BenQ heeft zo'n 1206 wereldwijde patenten vergaard. Meer informatie over BenQ vindt u op: BenQ.nl -----------------------

Neem voor meer informatie contact op met:
Daphne Elstak
BenQ Benelux
Tel: +31 (0)499 750 200
Fax: +31 (0)499 750 249
E-mail : d.elstak@BenQ.com

of

Luuk Peters of Serge van Rooij
Bex*van der Schans, public relations
Tel: +31 (0)40 294 52 52
Fax: +31 (0)40 294 52 99
E-mail: lpeters@bvdspr.nl / svrooij@bvdspr.nl

---- --