Nieuw-Vlaamse Alliantie


Gemeenteraadslid Lemmens vraagt uitstel bespreking begroting stad Antwerpen (04/10/04)

Vorig jaar sloot de stad Antwerpen een akkoord met het OCMW om de historische schuldenlast over te nemen.
Voor wat de ziekenhuizen betreft voorzag de stad in de begroting van 2005 nog een bedrag van 20 miljoen euro. Vandaag blijkt zoals N-VA steeds heeft benadrukt - dat deze raming veel te laag is. De factuur bijpas en ziekenhuizen samen - zal meer dan het dubbele bedragen en de 50 miljoen euro zelfs overschrijden!

Omwille van de impact hiervan op de stadsfinanciën, vraagt gemeenteraadslid Luk Lemmens de discussie over de begroting 2005 uit te stellen tot er meer duidelijkheid is.

Wanbeleid
Deze factuur valt immers met geen enkel zinnig argument te verantwoorden en kan enkel het gevolg zijn van verregaande normvervaging, laksheid en een mentaliteit waarbij de stad betaalt wel meer regel dan uitzondering waren. Het wordt hoog tijd dat de vraag gesteld wordt wie verantwoordelijk is voor het gevoerde wanbeleid. Het kan immers niet dat de gewone Antwerpenaar meer dan 50 miljoen euro in de schuldenput van het OCMW ziet verdwijnen, zonder dat hij weten mag wie verantwoordelijk is voor deze put.

De uitdagingen voor het OCMW in Antwerpen zijn groot. N-VA- raadslid Luk Lemmens beklemtoont dat het lichten van de hypotheek uit het verleden een goede zaak is, maar stelt als voorwaarde een duidelijk antwoord op de vraag hoe het zover is kunnen komen. Niet alleen de duizenden werknemers van het OCMW hebben daar recht op, maar alle inwoners van de stad.

Auteur:
N-VA Groot-Antwerpen
Luk Lemmens, gemeenteraadslid

Meer informatie:
Contactpersoon: Luk Lemmens
E-post: luk.lemmens@n-va.be
Url: www.n-va.be