Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
ONDERZOEK NAAR EFFECT ONLINE VIDEOSTREAMING OP NU.NL

Amsterdam, 30 september 2004

Maandag 4 oktober a.s. start op de nieuwssite NU.nl Stream:edge, de vertoning van online videostreaming aan een brede groep NU.nl bezoekers. Middels deze pilot onderzoeken Mediaedge:cia en ilse media de communicatie-effecten van audio -en videobeelden via internet. Mediaedge:cia heeft Stream:edge ontwikkeld in het kader van een pan-Europese campagne voor haar cliënt TomTom, leverancier van autonavigatiesystemen. Stream:edge wordt uitgebracht in samenwerking met NU.nl, onderdeel van ilse media.

Het primaire doel van het onderzoek is de bepaling van de toegevoegde waarde van de internetcampagne op de overige campagne-onderdelen die voor TomTom GO worden gevoerd. Daarnaast worden de mogelijke verschillen getraceerd in de impact en effecten van de traditionele banner en de videostreaming. Specifiek wordt daarbij gemeten wat de impact van het gebruik van geluid is.

Annejet Brenninkmeijer, Brand Manager bij TomTom: "We lanceren momenteel in elf landen de TomTom GO, een alles-in-één autonavigatiesysteem. De inzet van Stream:edge op NU.nl past goed in de campagne, die verder bestaat uit de inzet van radio, print, outdoor en internet. Daarnaast past een innovatief medium als Stream:edge bij een innovatief product als TomTom."

Met de lancering van Stream:edge, biedt Mediaedge:cia niet alleen nieuwe advertentiemogelijkheden, maar staat het ook voor vernieuwing en ontwikkeling binnen het medium internet. Voor het innovatieve karakter van de pilot stellen ilse media en NU.nl graag hun uitgebreide netwerk ter beschikking. NU.nl is bij uitstek het platform om een dergelijk onderzoek te faciliteren: het is de grootste nieuwssite van Nederland.

Over TomTom
Tom Tom GO is 's werelds eenvoudigste, slimste en meest complete autonavigatieoplossing. Het is een alles in één navigatiesysteem met software, kaarten, GPS en automontage. TomTom BV is in 1991 in Nederland opgericht en heeft vestigingen in Amsterdam, Londen en Concord, Massachusetts (VS). Meer informatie over TomTom is te vinden op www.tomtom.com.

Over Mediaedge:cia
Mediaedge:cia is in 2002 ontstaan uit een fusie tussen Media Edge en CIA en is wereldwijd in meer dan 80 landen vertegenwoordigd. In 2003 is Mediaedge:cia in Nederland uitgeroepen tot Mediabureau van het jaar. Meer informatie over Mediaedge:cia staat op www.mediaedgecia.nl.

Over ilse media
ilse media is met internetportals als www.ilse.nl, www.startpagina.nl, www.nu.nl, www.vindex.nl, www.overzicht.nl, www.web-log.nl, www.download.nl en www.kaboem.nl de grootste internetuitgever van Nederland. ilse media genereert 300 miljoen pageviews per maand op het internet. Daarnaast heeft ilse media een lange periode van ervaring in het ontwikkelen en verkopen van succesvolle internet advertentiemogelijkheden aan een brede doelgroep. Ook is ilse media uitgever van de Welke Gidsen. Deze uitgaven helpen de consument bij het maken van grote aankoopbeslissingen. Met het aanbod van media, zowel online als op print, bereikt ilse media meer dan 60% van de Nederlandse internetpopulatie. Ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 62 tijdschriften in Nederland.

Meer nieuws over ilse media vindt u op www.ilsemedia.nl.