Politie Limburg-Zuid

Taxichauffeur ontvoerd en beroofd

Stein 04-10-2004 - Op vrijdag 01 oktober 2004 kreeg de politie om 22.00 uur een telefoontje van haar Duitse collegas dat zich daar op het politiebureau een 20-jarige taxichauffeur uit Kerkrade bevond die verklaarde ontvoerd en beroofd te zijn.

Het bleek dat de chauffeur die avond een taxirit van Kerkrade naar Stein had verzorgd. Toen hij de klant had afgezet en voor een volgende rit onderweg was naar de Parkstad, wenkte tussen Urmond en Stein een onbekende man op straat naar hem en vroeg om een rit naar Hoensbroek.

Tijdens die rit werd de chauffeur plotseling bij zijn keel gegrepen. Onder bedreiging van een mes moest de chauffeur de route rijden die de overvaller hem beval. De rit ging naar Duitsland waar de taxichauffeur in de buurt van Mönchengladbach op de autobaan A46 op de vluchtstrook moest stoppen. Daar werden hem de sleutels van de taxi afhandig gemaakt en werd hij beroofd van zijn geld. Via een langs de autoweg lopende weg maakte de overvaller zich uit de voeten. De chauffeur is niet gewond geraakt. De politie stelt een onderzoek in.