Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht 04-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van zondag 3 op maandag 4 oktober werd een inbreker aangehouden.

Rond 02.00 uur kreeg de politie de melding van een inbraakalarm in een pand aan De Strang. Ter plaatse hoorden politiemensen gerommel op het bedrijfsterrein en verzochten de komst van meerdere agenten. Er werd een onderzoek in het pand ingesteld. Daarbij bleek dat meerdere ruimten waren opengebroken. Vervolgens zagen politiemensen een verdachte over het bedrijfsterrein vluchtten. Zij gingen achter de verdachte aan. De verdachte vluchtte door een sloot, op de voet gevolgd door een politieman. De verdachte, een 32-jarige man uit Amersfoort, kon daarop worden aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten.

Uit de sporen maakten de politiemensen op dat er nog een verdachte moet zijn geweest. Hij werd niet meer in de omgeving aangetroffen.

Amazone gewond

LEUSDEN Op zondag 3 oktober raakte een amazone gewond toen zij ten val kwam.

Rond 17.55 uur reed een 23-jarige amazone uit Leusden met een paard over de Ursilineweg. Plotseling begon het paard te steigeren en werd de vrouw van het paard afgeworpen. Het paard sprong in een greppel, waarbij de vrouw werd meegesleurd doordat zij met een voet in een stijgbeugel was blijven hangen. Toen het paard weer uit de greppel sprong, kwam de vrouw los.

De Leusdense is met gezichtsletsel per ambulance naar het UMC gebracht en is daar opgenomen.

Autokraker

AMERSFOORT Op zondag 3 oktober werd een autokraker op heterdaad betrapt en aangehouden.

Rond 17.35 uur zag een getuige dat op de Dorresteinseweg enkele jongens bij een auto stonden en dat één van hen door een portierraampje met zijn bovenlichaam in de auto hing. Hij pakte de jongen beet, waarna de andere twee er vandoor gingen. Op dat moment kwam ook de eigenaar van de auto, een 69-jarige man uit Leusden, ter plaatse. De verdachte, een 12-jarige jongen uit Amersfoort, werd kort daarna aan politiemensen overgedragen. Hij had nog geen kans gezien iets uit de auto te stelen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht.

Te jong

HOOGLAND Op zondag 3 oktober botste een 16-jarige met een auto tegen een verkeersmast.

Rond 06.20 uur reed een 16-jarige jongen uit Amersfoort met de auto van zijn vader over de Maatweg. Hij had de auto zonder toestemming van zijn vader meegenomen. Bij hem in de auto zat een eveneens 16-jarige jongen uit Amersfoort. Op de Maatweg botsten zij tegen een verkeersmast.

De 16-jarige passagier raakte bekneld en werd door de brandweer bevrijd. Hij werd met vermoedelijk een beenfractuur per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De 16-jarige verdachte bleek geen alcohol te hebben gedronken. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.