Vendex KBB NV

PERSBERICHT

Na succes HEMA Reisverzekering nu ook HEMA Woonverzekering

Amsterdam, 4 oktober 2004

Deze week brengt HEMA een eigen woonverzekering op de markt. In juni jl. introduceerde HEMA al een reisverzekering onder eigen merk. Die verzekering blijkt goed aan te slaan.

HEMA Verzekeringen komt nu met een unieke woonverzekering, tegen uiterst scherpe premie, All-Risk dekking én de garantie tegen onderverzekering. De woon- verzekering bestaat uit vier onderdelen, die naar keuze te combineren zijn: de Inboedelverzekering, de Opstalverzekering, de Glasverzekering en de Aansprakelijkheidsverzekering.

Oversluit voordelen
Klanten met een bestaande woonverzekering kunnen gemakkelijk overstappen naar de HEMA Woonverzekering. De huidige woonverzekering van de klant wordt per direct opgewaardeerd naar All-Risk en men is gegarandeerd gedekt tegen onderverzekering. De klant betaalt hiervoor geen premie zolang de oude polis nog loopt, terwijl men al wel gratis van deze voordelen van de HEMA Woonverzekering gebruik kan maken. Bovendien kan schade direct bij HEMA gemeld worden, dus ook gedurende de periode dat de oude verzekering nog loopt. HEMA verzorgt dan het hele schade afhandelingstraject voor de klant.
Het opzeggen van de oude verzekering neemt HEMA Verzekeringen ook voor haar rekening.

De HEMA Woonverzekering kan uiterst eenvoudig worden afgesloten. In tegenstelling tot wat bij verzekeringsmaatschappijen gebruikelijk is hoeven geen uitgebreide inventarisatielijsten en/of ingewikkelde herbouwwaardemeters te worden ingevuld. De premie van de verzekering is onder andere afhankelijk van het type woning en de leeftijd van de aanvrager.

HEMA Verzekeringen
De introductie van de verkoop van verzekeringen slaat goed aan. Met heldere, uitgebreide en zeer voordelige verzekeringen die gemakkelijk zijn af te sluiten, komt HEMA tegemoet aan de consument. Het belangrijkste verkoopkanaal blijkt het internet. Sinds de introductie van de reisverzekering heeft HEMA al enkele duizenden verzekeringen verkocht, waarbij 2 van de 3 reisverzekeringen via de website www.hemaverzekeringen.nl werden afgesloten.

HEMA Verzekeringen werkt zonder verzekeringsadviseurs en ­tussenpersonen. De klant kan de verzekering zelf snel en probleemloos regelen via de telefoon en het internet (www.hemaverzekeringen.nl). De brochure is verkrijgbaar bij de kassa in alle HEMA-vestigingen in Nederland.

HEMA werkt voor zijn verzekeringen samen met grote internationaal gerenommeerde verzekeraars, die garant staan voor de continuïteit van dekking en uitkering in geval van schade.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Peter van Bakkum, 020 - 5490432

Persinformatie
HEMA is er voor iedereen. Bij HEMA komt de klant op de eerste plaats. Het assortiment is zo samengesteld dat de klant met vertrouwen naar HEMA gaat. Het HEMA-merk staat voor een goede kwaliteit, een actuele stijl en een relatief lage prijs. In 2002 en 2003 is HEMA uitgeroepen tot beste winkel van Nederland. HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van de Koninklijke Vendex KBB. HEMA heeft thans 269 filialen in Nederland, 40 filialen in België en 3 filialen in Duitsland.