3 e persbericht van maandag 4 oktober 2004

Eindhoven 04-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na bedreiging

Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandag omstreeks 14.40 uur op de Woenselse Markt aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van een 50-jarige man uit Eindhoven. Die had de verdachte betrapt tijdens een inbraakpoging in een auto die geparkeerd stond aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Volgens de ooggetuige zou hij met de dood bedreigd zijn, waarbij de verdachte met een soort priem een stekende beweging in zijn richting maakte. De verdachte liep vervolgens naar de Woenselse Markt waar hij een winkel binnenstapte. De getuige is hem blijven volgen totdat de politie verscheen en de man aanhield. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Hennepkwekerij opgerold

Op de zolder van een pand aan de Steenweg is maandagmiddag rond 13.45 uur een hennepkwekerij met ongeveer 600 planten en de nodige kweekapparatuur ontdekt. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Een 54-jarige Helmonder, die in het pand was, is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij is heengezonden.

Helmond: Man opgepakt voor mishandelen vrouw

Een man van 25 jaar uit Helmond is maandagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op het politiebureau in Helmond, nadat hij zichzelf daar meldde. De man wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor zijn 23-jarige vrouw in hun woning in Helmond-Centrum heeft mishandeld. Hij zou haar keel hebben dichtgeknepen en haar op haar gezicht hebben geslagen. De vrouw kon vluchten, waarna ze aangifte deed. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.