Gemeente Delft

75 euro voor chronisch zieke, gehandicapte en oudere

De gemeente Delft heeft besloten om aan chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een inkomen tot 110 % van de bijstandsnorm, in 2004 een éénmalige uitkering van 75 euro te verstrekken. De gemeente heeft hiervoor van het Rijk E336.000 ontvangen. Hoeveel mensen precies in aanmerking komen voor de uitkering is nog niet exact bekend.

Mensen met een chronische ziekte of handicap en ouderen hebben als gevolg van hun omstandigheden vaak te maken met extra kosten die niet of maar gedeeltelijk door andere regelingen (ziekenfonds, bijzondere bijstand, fiscus etc) worden vergoed. Het kan onder andere gaan om hogere kosten in verband met speciale voeding, extra telefoonkosten, kosten voor een boodschappendienst, meerkosten voor sociale contacten, of hogere stookkosten. De hoogte van deze kosten is mede afhankelijk van de aard en de ernst van de ziekte of handicap. Het verstrekken van deze éénmalige uitkering compenseert deze kosten (voor een deel).

Omdat niet de hele doelgroep bekend is zal de gemeente door middel van voorlichting proberen deze groep alsnog te bereiken, zodat zij een aanvraag kunnen indienen. Personen die in aanmerking komen voor deze uitkering krijgen van de gemeente automatisch de éénmalige uitkering op hun rekening gestort.

Voor nadere informatie:
Communicatie gemeente Delft (015-2602500)


-----------------------

---- --