Ingezonden persbericht


#04-18

VOOR PUBLICATIE: 4 oktober 2004

Nieuwe EtherScope Network Assistant combineert snelle opsporing en krachtige diagnostiek voor het vlot oplossen van problemen in gigabit netwerken

Handheld apparaat van Fluke Networks bespaart tijd bij zowel

reactieve als proactieve probleemoplossing voor LANs

EVERETT, Washington (Verenigde Staten), 4 oktober 2004 - Fluke Networks maakt de beschikbaarheid van de EtherScope Network Assistant bekend, een handheld analyzer van de nieuwste generatie die is ontworpen om te assisteren bij de snelle installatie, onderhoud en probleemoplossing op 10/100/gigabit bedrijfsnetwerken.

"Netwerktechnici en -beheerders spenderen gemiddeld 25 tot 45% van hun tijd aan reactieve probleemoplossing," stelt Chris Odell, directeur van Fluke Networks. "Het gaat hierbij om kostbare tijd die niet kan worden besteed aan de inzet van IT-projecten die van directe invloed zijn op de ROI van de organisatie. EtherScope lost de noodgevallen sneller op en helpt bij het oplossen van lastige en vervelende tactische kwesties die strategische projecten kunnen vertragen. Wij helpen technici en beheerders door ze hun verloren tijd weer terug te geven."

De functie Nearest Switch van EtherScope elimineert navigatieobstakels die bij het verbinden met het netwerk kunnen ontstaan om gebruikersproblemen te diagnosticeren. EtherScope bepaalt automatisch de dichtstbijzijnde switch, interface en VLAN voor ieder aangetroffen apparaat, waardoor het oplossen van problemen en het traceren van configuratiewijzigingen eenvoudiger verloopt. Aangetroffen apparaten kunnen gemakkelijk worden gerangschikt in IP Subnets, Net BIOS Domains en IPX networks. De functie Switch Scan stelt de technicus in staat in switches te bekijken voor zichtbaarheid van verkeersstatistieken, fouten en apparaten die op iedere poort zijn aangesloten.

"De gehele unit is indrukwekkend. Vooral het contextvenster is erg handig en biedt details zonder dat je de hoofdpagina hoeft te verlaten," aldus Kerry Hampton, netwerkbeheerder bij de Vigo County School Corporation in Terre Haute, Indiana (Verenigde Staten). "Nadat de tool is aangesloten, duurt het ongeveer twee seconden om terminaties op de kabels bij het workstation te controleren. Dat is echt snel!"

Via het eenvoudige, full-color touch-screen display met hoge resolutie kunnen gebruikers toezicht houden op belangrijke apparaten. Het display biedt tevens een overzicht van vitale netwerkstatistieken, zoals de protocol mix, de grootste verzenders, de grootste broadcasters en foutbronnen.

"Met EtherScope kan ik snel een overzichtsvenster bekijken om te zien wat er met het netwerk gebeurt," aldus Scott Crocker, netwerkbeheerder bij Resultants International in Williamsville, NY (Verenigde Staten). "Ik hoef niet eens zelf op zoek te gaan naar informatie. De EtherScope levert een enorme tijdsbesparing op."

EtherScope biedt testfunctionaliteit voor full-duplex 10/100/Gigabit koper. Het automatische probleemlog detecteert en openbaart problemen waarvan netwerkbeheerders wellicht niet eens wisten dat ze bestonden. De unit toont real-time diagnostische resultaten van apparaten, netwerken en problemen. Dubbele IP-adressen worden nauwkeurig aangeduid, net zoals foutieve configuraties op het netwerk, framefouten, autonegotiation fouten, segmenten die veel worden gebruikt en kabelproblemen. Er kunnen tot 1.000 apparaten worden opgespoord, bekeken en opgeslagen in de ingebouwde database.

Travis Callihan, telecommunicatie netwerkspecialist aan de Marshall University in Huntington, West Virginia (Verenigde Staten), heeft het vermogen van de EtherScope om apparaten te lokaliseren en te herkennen getest. "Het hoofdvenster gaf direct twee fouten aan: een dubbel IP-adres op de printer die ik net aan het controleren was om een probleem op te lossen en op een andere printer die door de technicus foutief was ingesteld. Het apparaat wees me er ook op dat een thuiscomputer van een gebruiker verbinding met het netwerk maakte en dat de status van deze PC 'de enige computer in het domein' aangaf. Ik ben erg tevreden over de probleemdetectie."

Netwerkprofessionals kunnen de algehele toestand van het netwerk analyseren en de netwerkprestaties verbeteren door gebruik te maken van prestatietrends die zijn gedocumenteerd in XML-gecodeerde webrapporten. Meetbare waarden zijn onder andere netwerkattributen, baseline prestaties, apparaatinventaris, een probleemlog en switch-port statistieken.

EtherScope is een Linux-gebaseerd apparaat. Het ondersteunt webgebaseerde toegang en controle voor het op afstand testen van netwerken. Ingebouwde functies voor het eenvoudig oplossen van problemen in het veld zijn onder andere Key Device Ping/Monitor, TraceRoute, Trace SwitchRoute, IP Ping, FTP, Telnet en Web Browser. Het product is ontworpen met toekomstige verbeteringen in het achterhoofd. Functies zoals USB- en audiopoorten, uitbreidbaar geheugen en uitbreidingsslots (CompactFlash en PCMCIA) zorgen ervoor dat de EtherScope ook geschikt is voor draadloos testen en testen van de verwerkingscapaciteit.

Bovendien beschikt de EtherScope over de mogelijkheid om eenvoudige kabeltests (lengte, wire map, shorts, split pairs, pin-to-pin connectiviteit via wire map) uit te voeren op verbindingen die op dat moment in gebruik zijn. Hierdoor is het mogelijk hardware- en kabelproblemen te isoleren van andere netwerkproblemen. Het diagnostische en het probleemoplossende vermogen van de EtherScope wordt geleverd in een bijzonder compacte (20 cm x 16,5 cm x 5 cm, 8 in x 6,5 in x 2 in) en lichte (0,9 kg, 1,9 lbs) behuizing.

Prijzen en beschikbaarheid

De EtherScope Network Assistant is beschikbaar voor directe levering via de wereldwijde verkoopkanalen van Fluke Networks. De prijs is E 5,995.

Over Fluke Networks

Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken en telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks Network SuperVision Solutions bieden netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten). Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 500 medewerkers in dienst en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd.

# # #

Voor meer informatie, neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills

EMEA Marcom Manager +31(0)40-2110110

Fluke Networks +31(0)40-2651020

+44 (0)1923 281331 Carl@mills-advertising.com

joost.meeuwis@flukenetworks.com www.mills-advertising.com

Bezoek onze IT pressroom op: http://www.it-pressroom.com/flukenetworks

---- --