Ingezonden persbericht


UITNODIGING/PERSBERICHT

Schilderijententoonstelling van kunstenaar
EMILE SNELLEN VAN VOLLENHOVEN

in het ISVW CONFERENTIEHOTEL, DODEWEG 8 te LEUSDEN

Officiële opening op WOENSDAG 6 OKTOBER 2004 om 19.00 uur door wethouder T.G.W. Jansma van de gemeente Leusden

De avond duurt tot 21.00 uur

De expositie duurt tot en met vrijdag 3 december 2004

Emile Snellen van Vollenhoven (geb. 1956, Den Haag) exposeert i.s.m. met Amadeus Art & Rotown Art met nieuwe bijzondere abstracte werken in het ISVW Conferentiehotel (voorheen De Queeste) in Leusden. Emile Snellen van Vollenhoven staat bekend als "The Philosopher with the Brush" en is als kunstenaar geheel en al verbonden met zijn eigen innerlijke visie. In zijn schilderijen verenigt hij zowel het intellectuele als het sensuele en laat deze tegelijkertijd op bijzondere wijze met elkaar contrasteren. Zijn gevoel voor kleuren draagt ontegenzeggelijk bij aan de karakteristieke kwaliteit van zijn tijdloze abstracte schilderijen. Zijn bloemrijke symbolen stellen de kijker in staat om ongeloof uit te schakelen en het is een verdienste van de kunstenaar om ze naadloos aan te laten sluiten binnen de zelfbeschikking van de parameters van een zeer bijzonder samengestelde logica.

De basis van het ISVW Conferentiehotel, gelegen aan de rand van het bosrijke landgoed Den Treek, is de in 1916 door Frederik van Eeden opgerichte Internationale School voor Wijsbegeerte. De accommodatie is niet alleen toegespitst voor cursussen die het Instituut voor Wijsbegeerte aanbiedt, maar is ook bij uitstek geschikt voor zakelijke bijeenkomsten die door het bedrijfsleven en de overheid worden georganiseerd. Het, door architect K.P.C. de Bazel ontworpen, charmante hoofdgebouw stamt uit 1917 en is recent stijlvol gerenoveerd.

In deze tot de verbeelding sprekende omgeving en entourage komen de prachtige abstracte schilderijen van Emile Snellen van Vollenhoven bijzonder tot hun recht. Wilt u genieten van inspirerende kunst in een idyllische en smaakvolle omgeving, dan mag u deze schilderijenexpositie beslist niet missen. Alle geëxposeerde werken zijn te koop, dus zorg dat u er snel bij bent. Het personeel van het ISVW conferentiehotel maakt u graag wegwijs, zodat u onder het genot van een gratis kopje koffie de bijzondere expositie kunt bezichtigen.
Uw komst stellen wij bijzonder op prijs en we hopen u graag te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

ISVW Conferentiehotel,

Chantal Orth, manager

Amadeus Art

amadeusart@planet.nl


ISVW Conferentiehotel
Dodeweg 8
3832 RD Leusden
tel. (033) 465 07 00
email: info@isvw.nl
internet: www.isvw.nl
internet: www.amadeusart.nl
internet: www.rotownart.nl