Gemeente Voorburg-Leidschendam


Wijkwethouder schouwt omgeving centrum en zuidelijk deel Leidschendam

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 4 oktober 2004
---

Per fiets en te voet

Wijkwethouder Marcel Houtzager van Leidschendam-Voorburg bezoekt woensdagmiddag 6 oktober de wijk die wordt gevormd door het Damcentrum, Klein-Plaspoelpolder, de Zeeheldenwijk en Leidschendam Zuid.

Met dit bezoek, dat deels fietsend en deels te voet wordt afgelegd, wil hij de situatie van de openbare ruimte opnemen en een beeld krijgen van de wensen en knelpunten. Wijkwethouder Houtzager wordt op zijn route vergezeld door een vertegenwoordiging van het wijkplatform en enkele medewerkers van de directie Wijkzaken.

Persoonlijke toelichting
Het wijkplatform heeft punten aangegeven die tijdens het bezoek de aandacht van de wijkwethouder verdienen. Het gezelschap vertrekt om 15.00 uur vanaf het Raadhuisplein; de route voert door Klein-Plaspoelpolder, het aangrenzende deel van het Damcentrum, de Zeeheldenwijk (trapveldje en groenstrook tussen wijk en de N14), de Oude Bleijk, de Tol (speelterrein), de Star (JOP), het sluisgebied, en langs diverse plekken in het Damcentrum waar momenteel sloopactiviteiten plaatsvinden. Wijkbewoners hebben de gelegenheid ter plekke punten onder de aandacht te brengen en persoonlijk een toelichting te geven. Het bezoek eindigt rond 17.00 uur.

Aandacht
Het gaat dan om wensen, knelpunten, problemen, en situaties in de openbare ruimte. Tijdens de rondgang wordt gekeken naar de wat grotere kwesties. Het gaat dan bijvoorbeeld om verkeerssituaties, speelterreinen, aanbieden van huisvuil, de staat van de openbare weg en dergelijke.

Kleine zaken die eenvoudig zijn op te lossen, zoals defecte straatverlichting, een scheef verkeersbord, of een losliggende stoeptegel, kan men doorgeven aan het Meldpunt Openbare Ruimte, telefoon (070) 300 9000, keuzetoets 1, of via
www.meldpuntopenbareruimte.nl; zij worden dan op korte termijn afgehandeld