Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 06-10-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 oktober vond op de Overste den Oudenlaan een straatroof plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Om kwart over twaalf wilde een 35-jarige vrouw uit Breukelen haar voertuig parkeren aan de Overste den Oudenlaan. Plotseling werd door een tot nu toe onbekende jongen de zijruit ingeslagen en werd haar handtas van de grond bij de bijrijderstoel weggepakt. De verdachte een negroïde man , ongeveer 26 jaar 1.70 1.80 meter lang, kort stekelig haar en donker gekleed stapte op een gereedstaande scooter en vluchtte weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Controle scooter

UTRECHT Op dinsdagmiddag heeft de politie een surveillance gehouden in de stad.

Tijdens een controle van het straatroofteam op de Amsterdamsestraatweg, Daalsetunnel, het Westplein, de Damstraat en de Vleutenseweg heeft de politie omstreeks 15.45 uur twee 16-jarige jongens uit Utrecht aangehouden die op een scooter reden die niet aan de vereiste technische staat voldeed. Met name het feit dat de scooter voorzien was van verkeerde platen, was reden voor de aanhouding.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Omstreeks 20.54 uur zagen agenten tijdens de surveillance een voertuig in tegenovergestelde richting op de rotonde van het 24-Oktoberplein rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd gevraagd zijn auto bij het benzinestation te parkeren. De agenten hielden het verkeer op de rotonde tegen, zodat de 70-jarige bestuurder weg kon rijden. De man reed nog met een open portier - niet in de richting van het benzinestation, maar in de richting van de Pijperlaan.

Uiteindelijk werd hij aan de kant van de weg gezet en moest een eerst blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 1065 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.