De Unie


Organon / Diosynth - Gevolgen beoogde reïntegratie

7 oktober 2004 - We hebben maandag 4 oktober 2004 overleg gehad met uw directie over de voorgenomen integratie van Organon en Diosynth. We hebben inzicht gekregen in het waarom van de beoogde reïntegratie, die past binnen de strategie van de onderneming, zo liet J. Dopper weten. De Groepsondernemingsraad behandelt de adviesaanvraag.

In het overleg hebben de vakorganisaties zich op het standpunt gesteld dat er geen gedwongen ontslagen mogen vallen als gevolg van de reïntegratie. Er werden namelijk in de aankondiging van dit voornemen 50 arbeidsplaatsen genoemd die zouden vervallen. Nu is afgesproken dat allen een andere passende functie krijgen. Om die reden hebben we besloten geen afspraken te maken over een Sociaal Plan.

Verder ligt het in het voornemen dat de medewerkers van Diosynth voor
1 januari aanstaande een nieuwe arbeidsovereenkomst ontvangen. Het betekent dat alle rechten overgaan naar de nieuwe werkgever Organon. Dus dienstjaren, beloning en andere zaken, die schriftelijk zijn vastgelegd met betrokkene.

Een derde punt betreft het voornemen van de directie om te komen tot harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van beide ondernemingen. Als dit aan de orde zou komen,
volgt nieuw overleg met vakorganisaties en ondernemingsraad.

Als u met vragen zit, of er doen zich problemen voor dan kunt u contact opnemen met ondergetekende. U kunt mij mailen: rns-j@unie.nl of bellen 0345 -851 085.

De onderhandelingen over een nieuwe CAO voor alle medewerkers binnen Akzo Nobel liggen nog stil. Tijdens de manifestatie in Arnhem waar ruim 700 medewerkers aanwezig waren is een petitie overhandigd aan Rob Prins. In de petitie is aangedrongen op snelle hervatting van het CAO-overleg. In een eerste reactie liet Prins aan de aanwezigen weten, dat hij de vakorganisaties in de loop van oktober zal uitnodigen. We houden u op de hoogte.

Met meer leden staan we sterker in de onderhandelingen met uw werkgever. Praat daar eens over met uw nog niet georganiseerde collega. Ik sluit daarom een aanmeldingsformulier bij.

Jacintha Rensen
Bestuurder

donderdag, 7 oktober 2004