Politie Gelderland-Midden

Arnhem - automobilist aangehouden na aanrijden voetganger
Publicatiedatum: 07-10-2004

De politie in Arnhem heeft woensdagavond op de Weerdjesstraat in die stad een 26-jarige inwoner aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid bij een verkeersongeval. Daarbij raakte een 61-jarige vrouw uit Arnhem gewond. Het slachtoffer is met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. De Arnhemse automobilist wordt er tevens van verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Het ongeval gebeurde rond kwart voor acht, toen het slachtoffer de rijbaan nabij de kruising met de Vossenstraat overstak. Daarbij zou ze door een auto zijn aangereden. Gewaarschuwde agenten die een onderzoek instelden naar de toedracht van het ongeval troffen onder de omstanders de 26-jarige Arnhemmer aan. Die verklaarde in eerste instantie het slachtoffer geholpen te hebben nadat ze was aangereden. De man bleek onder invloed van alcohol. Bovendien zat er schade aan zijn auto die overeen leek te komen met het ongevalsbeeld. De Arnhemmer werd hierop aangehouden. Bij een ademonderzoek werd bij de Arnhemmer een alcoholpromillage gemeten van 0,95. Dat is ruim anderhalf maal zoveel als is toegestaan. De verdachte Arnhemmer is voor onderzoek in verzekering gesteld. Door de technische recherche wordt een sporenonderzoek ingesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer opgepakt na dreigen met knuppel
Publicatiedatum: 07-10-2004

Een 29-jarige Arnhemse automobilist is woensdagavond door de politie aangehouden in zijn woonplaats. De man wordt verdacht van het bedreigen van een andere automobilist, een 31-jarige man uit Dieren. Daarbij zou de Arnhemmer een honkbalknuppel hebben gebruikt. Beide automobilisten zouden rond half zeven onenigheid hebben gekregen bij een inhaalmanoeuvre op de A325 tussen Nijmegen en Arnhem. Kort daarop zou de Arnhemmer de Dierenaar hebben klemgereden en de Dierenaar met de knuppel hebben willen slaan. De Dierenaar wist de slag te ontwijken. Op dat moment stopte een getuige die zei de politie al gewaarschuwd te hebben. Hierop zou de Arnhemmer er vandoor zijn gegaan. Gewaarschuwde agenten konden de Arnhemmer aan de hand van het kenteken van zijn auto traceren en hielden hem even later thuis aan. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt en de knuppel werd in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen bij uit de hand gelopen burenruzie
Publicatiedatum: 07-10-2004

De politie heeft woensdagavond bij een uit de hand gelopen burenruzie in de wijk Presikhaaf in Arnhem twee vrouwen en een man aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 17 en 20 jaar uit Arnhem en een 19-jarige man uit Ede. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, vernieling en mishandeling. Omstreeks kwart over acht ontstond er ruzie tussen de beide vrouwen over het achterlaten van afval, waarbij over en weer geslagen zou zijn. Later zouden er ook ruiten van twee woningen in de straat gesneuveld zijn. De politie werd vervolgens gewaarschuwd om de gemoederen tot bedaren te brengen. Bij aankomst zagen agenten nog net dat de 17-jarige vrouw de 20-jarige Arnhemse sloeg. Omstanders grepen daarbij in om erger te voorkomen, waarop de 17-jarige door de agenten werd aangehouden. Later bleek dat de 20-jarige zelf ook een rol gespeeld had in het verhaal, evenals de 20-jarige Edenaar. Deze laatste bleek bij de komst van de agenten inmiddels vertrokken maar hij werd later in zijn woonplaats aangehouden. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten. Voorzover bekend raakte geen van de betrokkenen gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Huissenaar met wapen en drugs aangehouden
Publicatiedatum: 07-10-2004

De politie heeft woensdag bij een verkeerscontrole op de Vosdijk een 30-jarige man uit Huissen aangehouden. Bij de verkeerscontrole bleek de Huissenaar een busje traangas en een hoeveelheid cocaïne op zak te hebben, waarop de man werd aangehouden. Het busje traangas is een verboden wapen en werd in beslag genomen, evenals de drugs. De Huissenaar is later na verhoor vrijgelaten met een proces-verbaal. Bij de verkeerscontrole kwamen tussen half vier en vijf uur ongeveer 180 auto's en 30 bromfietsen aan bod. In 37 gevallen werden bekeuringen uitgedeeld wegens ondermeer technische gebreken, opgevoerde brommers en rijden zonder autogordels.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 07-10-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag snelheidscontroles gehouden op drie plaatsen in Arnhem. Daarbij werden in totaal 184 hardrijders bekeurd. Tussen 07.30 en 10.30 uur werd gecontroleerd op de Bakenbergseweg. Van de 500 gecontroleerde passanten reden er 71 harder dan de voorgeschreven 50 km/u. Daarbij werd een hoogst gemeten snelheid geregistreerd van 71 km/u. Het merendeel van de overtreders (36) had de snelheidslimiet met 10 tot en met 20 km/u overschreden. Op de Zijpendaalseweg werd tussen 10.40 en 13.30 gecontroleerd. Daar reden 74 bestuurders te hard, op een totaal aantal van 400 passanten. Hier vielen de meeste overtreders (38) in de categorie tot en met 10 km/u te hard. Hoogst gemeten snelheid: 74 km/u. Tussen 07.30 en 13.30 uur werd gecontroleerd op de Deelenseweg, buiten de bebouwde kom. Daar reden 39 van de ruim 600 gecontroleerde voertuigen te hard. Hoogst gemeten snelheid: 142 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---